Eigen blog beginnen? Gewoon doen!

Blogpraat: 13 handige artikelen over bloggen

Bloggen over bloggen, het lijkt een tautologie. Als blogger schrijf ik vooral over dingen die me bezig houden, dus ook over bloggen. Van handige websites voor bloggers tot het schrijven van de ultieme killer blog post: deze artikelen wil je lezen.

Blogpraat: handige artikelen over bloggen

De blogwereld is constant in beweging en als blogger ben ik eigenlijk nooit uitgeleerd. Zelfs na ruim 10 jaar bloggen kom ik nog regelmatig nieuwtjes en veranderingen tegen. Interessant artikelen sla ik op en eigen ervaringen en kennis deel ik intussen zelf ook op mijn blog. Zo schreef ik het afgelopen jaar diverse artikelen voor bloggers, over onder meer bloggen en social media. Deze handige artikelen over bloggen schreef ik zelf:

1. Hoe schrijf je een killer blog post? Zo!

Elke blogger wil natuurlijk geweldige content schrijven die goed gedeeld wordt. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Ik leefde me uit en schreef wat praktische tips die je helpen om een goede blogpost te schrijven. Inclusief handige infographic om op te slaan!

P.S. Lees ‘m wel met een korreltje zout!

2. Belangrijke SEO tips die je wil gebruiken

Een kant-en-klare, supersnelle SEO-strategie bestaat niet. Elke website is anders, net als het doel van je website (of webshop of blog). Het is ook een doorlopend proces dat eigenlijk nooit af is, niet in de minste plaats omdat koploper Google regelmatig algoritmes verandert. Er zijn wél tips die je altijd vrij snel kunt doorvoeren. Deze zeven SEO tips helpen je al een stuk op weg.

Lees verder: 7x belangrijke SEO tips die je altijd moet toepassen

3. Tips om regelmatiger te bloggen

Heb jij ook geregeld moeite om regelmatig nieuwe content te creëren en te bloggen? Voor mezelf heb ik inmiddels een paar manieren gevonden die ervoor zorgen dat ik alsnog geregeld blog. Deze tips zorgen ervoor dat jij ook regelmatig blijft bloggen!

Lees hier 7 Tips om regelmatig te bloggen.

11 redenen om nu te beginnen met bloggen

4. Simpele schrijftips die elke tekst beter maken

Of je nu beginnend blogger of doorgewinterde tekstschrijver bent, je wil een goede tekst met duidelijke boodschap schrijven. Met deze schrijftips kun je ook jouw teksten beter maken!

Lees hier 3 Simpele schrijftips die elke tekst beter maken

5. Elf handige websites voor bloggers

Talloze websites zijn er over bloggen, WordPress, CSS, themes en design. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is over geschreven. Heel prettig dat er online zoveel informatie beschikbaar is, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik deel elf websites die voor mij onmisbaar zijn tijdens het bloggen.

6. 10x Gratis stockfoto websites

Bloggen en beeld gaan voor mij hand in hand. En hoewel ik mijn fotografie-skills constant probeer te verbeteren, is het niet altijd mogelijk om zelf passend beeld bij een blogpost te maken. Gelukkig zijn daar deze gratis stockfoto websites, waar je – soms met een beetje speurwerk – kosteloos beeld kunt halen.

20 content ideeën voor 2020

7. Zo schrijf je een blog

Hoe schrijf je een blog? Een vraag die beginnende bloggers misschien weleens stellen. Ik deel mijn praktische tips waarmee jij ook een blog post schrijf waarmee je lezers aantrekt, informeert en zelfs inspireert.

Je leest ‘m hier: Hoe schrijf je een blog? 10 praktische tips voor (beginnende) bloggers

8. Over originele ideeën en in herhaling vallen

Over originele ideeën gesproken… Bloggers die al geruime tijd bloggen herkennen het misschien wel: tijdens het schrijven ineens bedenken dat die net geschreven alinea je wel erg bekend voorkomt. Of een geweldig blogonderwerp bedenken, om er vervolgens achter te komen dat mede-bloggers daar ook al over schreven.

Ik schreef een blogpost over originele ideeën en in herhaling vallen. Want, kun je als blogger eigenlijk nog wel origineel zijn?

Nog meer handige artikelen over bloggen

Ik ben natuurlijk niet de enige die over bloggen schrijft. Deze artikelen over bloggen kwamen dit jaar al in mijn opgeslagen favorieten terecht:

  1. Volg jij de regels van Google omtrent no-follow? (Blogaholic)
  2. Ook je minst gelezen blogposts kunnen van waarde zijn (Blogaholic)
  3. Drie dingen die je kunt doen om je blog beter te maken (als je tijd hebt) (Elja Daae)
  4. Je blog opruimen: nog meer over categorieën en tags (Elja Daae)
  5. Tools & hulpmiddelen voor bloggers (Blogtrommel)

Welke handige artikelen over bloggen las jij de laatste tijd?

12 reacties
    1. Je bent inderdaad nooit uitgeleerd, dat merk ik zelf na jaren bloggen al! Fijn dat je er iets aan hebt en vraag gerust trouwens als je ergens niet uitkomt op bloggebied! :)

  1. Yes, precies wat ik nodig heb! Ik zit de laatste tijd weer helemaal in de “blogs over blogs” en sla alle informatie die ik kan vinden in me op! Meer is altijd beter!;)

  2. Oh wat een heerlijke post! Ik heb toevallig net vandaag een blogdagje ingelast dus ik ga deze artikelen allemaal eens bekijken :D Handig!

Reageren is niet mogelijk.