De 100 mooiste Duitse bestemmingen van 2015
Reizen

Top 10 meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers

De koffers zijn gepakt, de zonnebril staat op de neus en het paspoort in de hand. Kortom, helemaal klaar voor vakantie. Maar wacht, hoe gastvrij zijn de inwoners van je vakantiebestemming eigenlijk? Uit onderzoek onder duizend Nederlanders blijkt dat buurland Duitsland als meest gastvrije land uit de bus komt.

Duitsland is het meest gastvrij volgens Nederlanders

Onze oosterburen blijken qua gastvrijheid het meest geliefd onder Nederlandse reizigers; Duitsland pronkt op de eerste plek van de top 10 meest gastvrije landen. Turkije is met haar hartelijke inwoners goed voor een tweede plaats. De Spaanse vriendelijkheid wordt door Nederlandse reizigers  beloond een derde plek in de top 10.

De meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers

Opmerkelijk is dat het merendeel van de landen in de top 10 Europese landen betreft. Maar liefst zes van de tien landen, die door Nederlandse reizigers als meest gastvrij worden beschouwd, scharen zich onder de Europese unie. De volgende landen kwamen als meest gastvrij uit het onderzoek:

1. Duitsland (8%)
2. Turkije (7%)
3. Spanje (6%)
4. Griekenland (5%)
5. Thailand (4%)
6. Indonesië (4%)
7. Italië (4%)
8. Verenigde Staten (4%)
9. Verenigd Koninkrijk (3%)
10. Zweden (3%)

Welk land heeft jouw voorkeur op gebied van gastvrijheid?

Bron: http://nl.hotels.com/

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

%d bloggers liken dit: