De 100 mooiste Duitse bestemmingen van 2015

Top 10 meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers

Sta jij op het punt om op vakantie te gaan? Voordat je je koffers pakt en vertrekt, is het misschien goed om te weten hoe gastvrij de inwoners van jouw vakantiebestemming zijn. Lees verder en ontdek welke landen hoog scoren op gastvrijheid.

Duitsland is het meest gastvrij volgens Nederlanders

De koffers zijn gepakt, de zonnebril staat op de neus en het paspoort in de hand. Kortom, helemaal klaar voor vakantie. Maar wacht, hoe gastvrij zijn de inwoners van je vakantiebestemming eigenlijk? Uit onderzoek onder duizend Nederlanders blijkt dat buurland Duitsland als meest gastvrije land uit de bus komt.

Onze oosterburen blijken qua gastvrijheid het meest geliefd onder Nederlandse reizigers: Duitsland prijkt op de eerste plek van de top 10 meest gastvrije landen. Turkije is goed voor een tweede plaats, met haar hartelijke inwoners die hun gasten graag trakteren op een zoet kopje Turkse thee. De Spaanse vriendelijkheid wordt door Nederlandse reizigers beloond een derde plek in de top 10.

Top 10 meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers

Opmerkelijk is dat het merendeel van de landen in de top 10 Europese landen betreft. Maar liefst zes van de tien landen, die door Nederlandse reizigers als meest gastvrij worden beschouwd, scharen zich onder de Europese unie. De volgende landen kwamen als meest gastvrij uit het onderzoek:

1. Duitsland (8%)
2. Turkije (7%)
3. Spanje (6%)
4. Griekenland (5%)
5. Thailand (4%)
6. Indonesië (4%)
7. Italië (4%) – ontdek hier meer reisinspiratie over Italië
8. Verenigde Staten (4%)
9. Verenigd Koninkrijk (3%)
10. Zweden (3%)

Welk land heeft jouw voorkeur op gebied van gastvrijheid?

Bron: nl.hotels.com