9 Eigenschappen van een succesvolle content creator

9 Eigenschappen van een succesvolle content creator

Content creator, wat is dat nu eigenlijk? Simpel gezegd is iedereen die content creëert voor media een content creator. Van tekstschrijver tot fotograaf en videomaker. Hoe word je nu een succesvolle content creator? Met deze eigenschappen kom je een heel eind!

Succesvolle eigenschappen van een content creator

Contentcreatie is tegenwoordig een onmisbare marketing tool. Wie content creëert, deelt (veelal gratis) informatie met lezers. Deze informatie kan in eindeloos veel vormen worden gegoten, van foto’s en blogartikelen tot infographics, whitepapers en video’s.

Doel van het delen van deze content? Het verbinden van lezers, gebruikers en klanten aan je merk en het bereiken van potentiële nieuwe klanten. Je deelt kennis, wekt vertrouwen en kunt zelfs als expert in je vakgebied worden gezien.

9 eigenschappen van een succesvolle content creator

Hoe word je nu een succesvolle content creator? Er is geen speciale opleiding voor maar een achtergrond of affiniteit met communicatie, (online) marketing en social media helpt wel.

Los van mateloos enthousiasme om dingen te maken en delen (een passie, om er even een persoonlijk jeukwoord in te gooien) en discipline, zijn er meer succesvolle eigenschappen nodig. Met deze eigenschappen kom je al een heel eind!

1. Creatief

Creativiteit is een essentiële eigenschap voor een content creator. Zonder creativiteit is een content creator nergens. Een content creator heeft een creatieve geest en kan boeiende en originele content creëren die opvalt in de overvloed van alle online informatie. Ze kunnen nieuwe en innovatieve ideeën bedenken en deze omzetten in aantrekkelijke content die de aandacht van het publiek trekt.

Onderwerpen bedenken, ideeën kunnen omzetten in unieke en boeinde content, beeld bewerken… allemaal voorbeelden van creatieve acties waar je als content creator niet zonder kunt.

2. Multi-tasker

Een content creator heeft vaak verschillende petten op. Je bent schrijver, fotograaf, videomaker en redacteur ineen. Je onderhoudt talloze contacten, beheert je eigen planning en administratie en houdt dus meestal meerdere ballen tegelijk in de lucht.

Het is dus belangrijk dat je kunt multi-tasken vanwege de verschillende taken die bij het creëren van content komen kijken. Zoals het bedenken van ideeën, het schrijven van teksten, het bewerken van afbeeldingen of video’s, en het beheren van sociale media.

Daarnaast is er vaak sprake van strakke deadlines en tijdsdruk, waardoor multitasking essentieel is om efficiënt en effectief te kunnen werken als content creator.

3. Kent en begrijpt de doelgroep

Misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen: weten wie je doelgroep is en wat ze wil. Zonder duidelijk beeld van je doelgroep, is de kans groot dat je boodschap niet aankomt.

Een goede content creator begrijpt de behoeften, interesses en uitdagingen van hun doelgroep. Ze kunnen zich verplaatsen in de schoenen van hun publiek en content creëren die relevant en waardevol is voor hun volgers en doelgroep.

4. Nieuwsgierig en leergierig

Als content creator is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste trends, technieken en platforms. Je wil graag alles weten over uiteenlopende onderwerpen en bijt je ergens in vast omdat je een sterke drang om te ontdekken en te leren.

Dit betekent dat je bereid bent om continu nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, bijvoorbeeld op het gebied van contentstrategie, copywriting, visuele vormgeving, videobewerking, SEO en sociale media.

Succesvolle eigenschappen van een content creator

Content creators zijn voortdurend op zoek naar nieuwe onderwerpen, trends, technieken en platforms om hun content te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van hun doelgroep.

Een eigenschap die eigenlijk elke succesvol persoon heeft: leergierigheid. Je bent nooit uitgeleerd en blijft jezelf uitdagen om de laatste trends, nieuwtjes én kennis te vergaren. Van nieuwe sociale media en trends tot nieuwe tools om je content te maken: je zorgt dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de markt.

5. Schrijft en post regelmatig

Consistentie is belangrijk in content creatie. Je moet in staat zijn om een regelmatige en betrouwbare stroom van content te onderhouden, afgestemd op de behoeften en verwachtingen van je doelgroep. Dit betekent dat je een duidelijke planning moet hebben en in staat moet zijn om consistent te blijven in je content creatie.

Als blogger is bijvoorbeeld regelmatig schrijven belangrijk. Niet per se om steeds nieuwe content te publiceren, wel om je schrijfflow op gang te houden. Dat maakt het vaak een stuk makkelijker om te schrijven wanneer het erop aan komt.

6. Authentiek met een eigen ‘tone-of-voice’

En misschien wel de belangrijkste eigenschap: je bent authentiek. Goede content creators zijn zichzelf en eerlijk in hun communicatie. Ze creëren content vanuit hun eigen stem en persoonlijkheid, waardoor ze een oprechte en betrouwbare relatie met hun publiek kunnen opbouwen.

In een wereld waar de content creators, bloggers en influencers je om de oren vliegen, is niets zo belangrijk als een eigen stem en stijl. Laat je eigen persoonlijkheid doorstralen en mensen komen terug voor je content.

7. Netwerker

Netwerken is om meerdere redenen belangrijk. Niet alleen vergroot het je sociale eigenschappen, het zorgt er ook voor dat mensen in de industrie je leren kennen. In een wereld waarin nog steeds veel dingen via-via worden geregeld, is een groot netwerk dus essentieel om bekendheid te creëren én aan nieuwe opdrachten te komen.

8. Flexibel

De digitale wereld verandert voortdurend en als content creator moet je flexibel zijn en je kunnen aanpassen aan deze veranderingen. Je moet in staat zijn om verschillende soorten content te creëren voor verschillende platforms, doelgroepen en doelen. Dit betekent dat je bereid bent om te experimenteren en te evolueren in je aanpak.

9. Staat stevig in de schoenen

Wie content creëert voor klanten, krijgt geheid feedback of zelfs kritiek. Een beetje stevig in je schoenen staan, is dus belangrijk. Kweek dus die olifantenhuid en vat kritiek niet per se persoonlijk op!

 

9 Eigenschappen van een succesvolle content creator

1 reactie
 1. Hoi Natasja,

  Wil ook gaan schrijven en mijn creativiteit gebruiken om te zeggen wat ik wil zeggen. Mijn beeldspraak gericht toepassen en beelden gebruiken om dat kracht bij te zetten.

  Ben toe aan studeren en zoek een opleiding wat mij gaat helpen succesvol te worden in bovenstaande.

  Heb je tips?

  Hartelijke groet,
  Floor

Reageren is niet mogelijk.