Edinburgh: 5 insider tips voor de Schotse hoofdstad

Edinburgh: 5 insider tips voor de Schotse hoofdstad

Het Schotse Edinburgh is sprookjesachtig mooi en biedt voor elke reiziger wel iets bijzonders. Vliegticketaanbieder Skyscanner – dat er haar hoofdkantoor heeft – deelt 5 insider tips voor bezoekers van de Schotse hoofdstad.

Edinburgh: 5 insider tips

1. National Museum of Scotland

Schotland en Nederland hebben de regelmatige regenval als overeenkomst. ‘It’s pouring cats and dogs’ is in Schotland dan ook geen onbekende uitdrukking. Op regenachtige dagen is het National Museum of Scotland een prima uitvalsbasis. Cultuur, natuur, wetenschap, technologie en design is er in  alle vormen vertegenwoordigd. Verwonder je bijvoorbeeld aan eeuwenoude mummie maskers en sarcofagen in de catacombe of neem zelf plaats in een Formule 1-auto op het circuit van Schotland.

Edinburgh: 5 insider tips voor de Schotse hoofdstad

2. Camera Obscura and World of Illusions

Bovenop Royal Mile vind je een uitkijktoren die niet alleen een prachtig uitzicht biedt over de stad, maar ook vijf verdiepingen aan allerlei optische illusies bij Camera Obscura and World of Illusions. Deze oudste attractie van Edinburgh mag je eigenlijk niet overslaan. Spiegels die je schots en scheef laten vervormen, tunnels die langer lijken dan ze eigenlijk zijn en Escher-achtige constructies doen je van verbazing in verbazing vallen. Zien is in zeker niet geloven hier.

3. Voor foodies: The Scran & Scallie en Timberyard

Bij elke stedentrip hoort goed en lekker eten. Bij The Scran & Scallie zit je alvast gebakken. Geleid door Michelin-koks krijg je hier altijd verse gerechten voorgeschoteld, met lokale, verse seizoensproducten van hoge kwaliteit. Maar ook voor Schotse klassiekers als cottage pie en chicken liver parfait kun je hier prima terecht.

Urban hotspot liefhebbers gaan langs bij Timberyard, een authentiek pakhuis met een prachtige tuin op het zuiden. Dat betekent ’s middags opwarmen aan de zon en ’s avonds aan de prachtige houtoven. Neem plaats en laat je de producten van lokale, onafhankelijke leveranciers, voorzien van kruiden en eetbare bloemen die ter plekke in de tuin groeien goed smaken.

Edinburgh: 5 insider tips voor de Schotse hoofdstad

4. Jupiter Artland

The Guardian plaatste Jupiter Artland al bij de tien mooiste landschapstuinen van Europa en dat is volkomen terecht. De combinatie van met gras bedekte heuvels en de prachtigste kunstwerken maken dit bovendien tot een heerlijke bestemming als je op stap bent met kinderen.

5. Whisky Experience

Whisky en Schotland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In een voormalig schoolgebouw huist een multimediacenter dat je alles vertelt over hoe whisky wordt gemaakt – van gerst tot de fles. Tentoonstellingen, shows en tours zijn er om je te laten onderdompelen – niet letterlijk overigens – in onder meer de grootste collectie aan malt whisky’s ter wereld.

Uiteraard hoort proeven ook tot de mogelijkheden en sluit je af met een maaltijd in het restaurant. Met whisky, als je dat wilt.

24 uur in Edinburgh

Heb je na bovenstaande tips nog niet genoeg van Edinburgh gezien? Dit filmpje neemt je mee tijdens 24 uur in Edinburgh.

Edinburgh: 5 insider tips voor de Schotse hoofdstad

Heb jij Edingburgh al eens bezocht?

Bron: Skyscanner.nl

Foto’s via Unsplash

1 reactie

Reageren is niet mogelijk.