De 100 mooiste Duitse bestemmingen van 2015

De 100 mooiste Duitse bestemmingen

Buitenlandse bezoekers aan Duitsland wijzen het Europa-Park Rust aan als de populairste bestemming in 2015. Op de tweede en derde plaats staan kasteel Neuschwanstein en de Dom van Keulen.

De 100 mooiste Duitse bestemmingen van 2015

Het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein, winnaar in 2014, moet dit jaar de toppositie afstaan aan Europa-Park Rust. De Dom van Keulen (UNESCO-Werelderfgoed) behoudt zijn derde plaats. Daarna bestaat de ranglijst uit beroemde toeristische bestemmingen als het kasteel en de binnenstad van Heidelberg, de Brandenburger Tor in Berlijn, de oude binnenstad van Rothenburg ob der Tauber, de Bodensee met het eiland Mainau en het kloostereiland Reichenau (ook UNESCO-Werelderfgoed) en de resten van de Berlijnse muur.

Nieuwkomers in de top 10 zijn de Zugspitze en de Partnachklamm in Garmisch-Partenkirchen, evenals de ‘Romantische Straße’.

“Aan de enquête hebben bezoekers uit 40 landen deelgenomen. Het resultaat? Acht van de tien populairste bestemmingen uit 2014 zijn ook in 2015 in de top 10 aanwezig. Dit onderstreept de relevantie van ons onderzoek.” Petra Hedorfer, CEO van de Deutsche Zentrale für Tourismus

Groeten uit Berlijn // De 100 mooiste Duitse bestemmingen

De top 100 wordt door bezoekers aan Duitsland samengesteld en bevat beroemde gebouwen, historische steden en dorpen, sportieve bestemmingen, attractieparken en traditionele evenementen en feesten.

Deze bezienswaardigheden zijn verdeeld over het hele land en laten zien hoe veelzijdig het vakantieland Duitsland is.

Vernieuwde app ‘Deutschland TOP 100’

De volledige ranglijst is te vinden op www.germany.travel/top100 en in de nieuwste update van de DZT-App ‘Deutschland TOP 100’. Deze mobiele toepassing biedt een lijst en een interactieve kaart met informatie over alle 100 bezienswaardigheden, waaronder informatie over (drempelvrije) toegang, prijzen, openingstijden, routebeschrijvingen voor auto en openbaar vervoer en links en tips over andere highlights in de directe omgeving.

Foto’s via Unsplash