Handige websites over bloggen

15x Clichés die bloggers níet meer willen horen

Laat ik voorop stellen: ik hou van bloggen. Maar zoals bij alles, komen daar soms ook dingen bij kijken die wat minder leuk zijn. Onzinnige e-mails, eindeloze onderhandelingen over tientjes, flauwe reacties. Ik zette 15 van de grootste clichés die bloggers niet meer willen horen bij elkaar.

Clichés die bloggers níet meer willen horen

Echt, ik hou van bloggen en ben ontzettend blij met mijn blog & lezers. Naast dat ik kan schrijven over onderwerpen waar ik van geniet, heeft het me in allerlei opzichten veel meer opgeleverd dan ik ooit had verwacht. Toch zitten er ook weleens minder leuke kanten aan het bloggen.

15x Clichés die bloggers niet meer willen horen

Naast talloze e-mails waar je soms alleen maar van wilt gillen, zijn er nog genoeg andere clichés die menig blogger maar al te bekend in de oren zullen klinken. Van opmerkingen over de redenen waarom je blogt tot onzinnige voorstellen in je inbox, ik zette de grootste clichés die ik on- en offline tegenkom voor je op een rij.

 1. Beste website-beheerder – Wie? Kon je mijn naam echt nergens vinden op deze website?
 2. Mijn klant is een autobandenverkoper en vindt jouw website hiervoor echt het ideale promotiekanaal. – In welk universum passen autobanden goed bij reistips, weekendjes weg en recepten?
 3. Elke dag bloggen? Maar daar heb je toch helemaal geen tijd voor? – Jij maakt toch ook tijd voor je hobby’s dan wel baan?
 4. Dus jij mag steeds gratis op vakantie en krijgt gratis spullen omdat je stukkies schrijft? Ik ga ook maar eens een blog beginnen. – Joh, zou ik zeker doen als ik jou was, waarom niet? Succes!
 5. Ik wil ook graag blogger worden en hier mijn werk van maken. Kun je even jouw vijf+ jaar ervaring in een beknopte e-mail naar mij sturen? – Euh, ik wil best advies geven maar out of the blue al mijn ervaringen in een mailtje naar sturen terwijl ik je nog nooit heb gesproken? Hm, nee.
 6. Ga je nu alweer op reis? Zwaar leven heb je toch haha! – Ik heb anders net zoveel vakantiedagen als jij, ha ha. 
 7. Maar waar schrijf je dan over? – Mijn dagelijkse toiletbezoeken, nou goed?
 8. Het is niet verplicht hoor, vermelden dat het een gesponsorde post betreft. – Nou en? Als ik zeg dat ik het wil vermelden, dan is dat dus een vereiste voor samenwerking.
 9. Wat doe je dan op die blogger-events? We dansen naakt rond een kampvuur en besmeuren onze gezichten met gratis make-up, wat dacht jij dan?
 10. Je staat zeker graag in het middelpunt van de belangstelling? – Het liefst word ik de hele dag op handen gedragen en toegezongen door fans ja.
 11. Beste,
  Met veel plezier hebben we je website bekeken. Aangezien wij zelf ook een website beheren leek het ons leuk om elkaar te vermelden. – Mij niet.
 12. Wij hebben een infografiek samengesteld met een selectie van een van de vele naaktstranden in Spanje. Wij hopen dat u het leuke en handige infografiek vind. – “Ik ga meteen kijken!” zei niemand ooit.
 13. Ik ga een online magazine beginnen en zoek blogs waar ik content vanaf mag halen;  ik heb alvast even een klein stukje van een artikel van jou gebruikt met foto om een indruk te geven. Vind je dat goed? – Dude, wat denk je zelf?! Euh, nee dus. Ja, heel jammer ja. (in dezelfde categorie valt overigens: ‘Waarom wil je niet met je content op ons blogplatform waar we verder niet duidelijk vermelden dat we andermans content publiceren, je hoeft er toch niets voor te doen?’)
 14. Ga je ook over mij schrijven dan? – Ben je een beroemdheid of zo dan?
 15. We hebben helaas niet zoveel budget dus kan het ook voor zo goed als gratis? – Dat zal ik ook eens tegen mijn verhuurder zeggen wanneer ik de huur moet betalen…

Welke blogger-clichés kun jij echt niet meer horen?

60 reacties
 1. Wat herkenbaar!
  Mailtjes van een vertegenwoordig van keukendesign, die op mijn boekenblog wilt linken. (echt niet)
  Of deze: ‘Hey blogger!!, ik heb me in je blog verdiept….’ (Niet helemaal dus, want je spreekt me aan met blogger en niet met mijn naam)
  ‘Wil je mijn boek lezen?’ ‘Ik heb eigenlijk geen tijd’ ‘Wil je dan tijd vrijmaken voor mijn boek?!’
  En dan de smeekberichtjes, voor gratis boeken. ‘Zou je een paar van je boeken willen doneren aan ons goed doel?!’ Dat doel is altijd iets vaags en de boeken moeten altijd naar een huisadres en dat ‘goede doel’ is nooit te vinden op internet.
  ‘Je schrijft dus stukjes over boeken die je gratis krijgt?! Ik wil ook stukjes schrijven, maar ze sturen mij nooit boeken, woehoe oneerlijk meh’.

  Zucht

 2. Hysterisch goed. Ken je de nieuwste al: ‘wij hebben een leuke wedstrijd georganiseerd en als je wat over ons schrijft en een link naar onze website plaatst, maak je kans op een lullig prijsje’. Ehm, als je op jullie site naar mijn website plaatsen, ga ik hier serieus op reageren ;)

 3. Hahaha je slaat de spijker op z’n kop. Leuk geschreven! Ik hou wel van dit soort ‘sarcastische’ artikelen.

 4. Ik had 2 maanden geleden al gereageerd, maar ik wilde nog even zeggen dat ik deze blog van de week heb genoemd in het 30+bloggersonderzoek bij ‘de blogpost die je het meest is bijgebleven’. Deze kwam als eerste in me op. ;-)

   1. Wat lief dat je het hier deelt! Ik kom erdoor op jouw blog terecht, whahaha, die clichés zijn inderdaad echt te erg hoor!

 5. Haha, zo grappig om te lezen dit! Ik herken hier heel veel van. Vooral die achterlijke mails die adverteerders soms sturen, of als mensen enorm onderschatten hoeveel tijd/werk er eigenlijk in zo’n blog gaat zitten.

 6. Ik ontdek jou blog net omdat een andere blogster vandaag hetzelfde soort iets geplaatst zou hebben, uiteraard zijn er overeenkomsten maar die van jou is op een andere manier geschreven en met meerdere dingen. Ik vind 8,9 en 15 heel leuk. “Zal ik ook eens tegen mijn huisbaas zeggen”

 7. Haha wat een geweldig artikel! Ik blog nog maar een tijdje, maar ik heb vooral offline dan rare vragen gekregen over het bloggen: doe je het als hobby, wat is bloggen (jawel hoor, bepaalde bevolkingsgroepen leven nog onder een steen), krijg je betaald voor je artikels (hier krijg ik echt rillingen van) en ga zo maar door. Bloggen is voor mij een GRATIS HOBBY waar ik veel tijd in steek omdat ik het echt enorm graag doe :) En nee, ik leef er niet van maar het maakt mijn leven een pak aangenamer :) Liefs! x

 8. Ik ontdek net jouw blog. Dit te lezen als eerste artikel, haha! Heel erg leuk. Lachen.

 9. Had ik dát geweten van nr. 9 was ik alleen nog maar events afgegaan. Desnoods zonder ooit nog 1 blog te schrijven.

 10. Oh breek me de bek niet open… “Beste Veerle”… (leuk geprobeerd). “Wat een mooie website heb je, goed ook dat je recente content hebt. Wil je 10 links naar mijn irrelevante websites plaatsen?” En nr. 15: grrrr. Ik antwoord dan inderdaad dat ik met ‘exposure’ de huur niet kan betalen… meestal hoor ik dan niks meer. (Of er komt zo’n verhaal dat ik toch niet goed begrepen heb hoe groot site X is en hoe belangrijk deze exposure voor mij kan zijn… waar is de deleteknop…)

 11. Ik proest hier bijna mijn drinken over mijn laptop, bedankt! Maar inderdaad, heel herkenbaar. Ik hoop trouwens toch niet dat punt 13 gebaseerd is op waargebeurde berichten? :o

  1. Haha graag gedaan ;-) En ja, punt 13 is me echt overkomen. Meneer was nog oprecht verbaasd en teleurgesteld dat ik daar niet aan mee wilde werken en hem adviseerde gastbloggers te zoeken in plaats van ongevraagd andermans content te jatten en te doen alsof dat een eer was :’)

   1. Ik vind dat je dan nog vriendelijk reageert, knap! :p Het schijnt steeds normaler te worden om de content van bloggers te jatten, vaak zelfs zonder naamsvermelding of iets van erkenning. Hopelijk verandert dat nog eens!

   2. Pff, helaas wel. En dan heb je ook nog tig grote sites als Buzzfeed die van alles van het internet plukken en daarmee goed scoren. Al zullen die dan weer niet zo snel bij mijn blog uitkomen denk ik ;D

 12. Hahaha! Ik lig helemaal dubbel! Ik blog laaang niet zoveel en goed als jij, dus ik krijg het echt maar in hele lichte mate mee, maar zeker het ‘ooh, ik kan dit wel even kopieren en op mijn website plaatsen’ of ‘ik heb die mooie foto’s van je op facebook gepost, vind je niet erg toch? kunnen mensen je allemaal maar vinden’ verhaal kom ik vaak tegen.
  Zie het maar zo natasja, je bent harstikke creatief, en laat niemand dat van je afpakken!

  1. Niet zo goed? Je blogt hartstikke goed! En dat zijn ook van die dingen. Ik check eigenlijk veel te weinig of mensen mijn foto’s zomaar ergens gebruiken zonder dat vooraf even te checken. En thanks, lief!

 13. Ik hoor dit soort dingen eigenlijk nooit! Wel merk ik dat mensen vreemd opkijken als ik vertel dat ik fulltime blogger ben. ‘Wat is je verdienmodel?’ vragen ze dan….

  1. He ja, ‘wij Hollanders’ willen natuurlijk altijd vooral graag weten hoe het met de centen zit :’)

 14. Haha, heel herkenbaar! Ik heb ook een mailtje van de autobandenmeneer gekregen. Toen ik zei dat dit niet echt paste bij mijn blog kreeg ik een verbaasde email terug: ‘Ook niet voor je Londen Tips pagina?’….Nou, nee.

 15. Hahaha, heel grappig en heel herkenbaar!
  En die nr.9. ?

  Ik hoor vaak: ‘Je maakt allemaal van die leuke reisjes he?’ Op een toon alsof het allemaal vakantie is en zij dat ook wel zouden willen. Dat ik al 11 jaar blog en er keihard mijn best voor gedaan heb zien ze dan even niet. En dat je hele lange dagen maakt op zo’n reis. En ook echt werkt en vanalles moet posten. En dat je daarna vooral nog al die dingen moet doen die ze niet zien. En je m’n god niet weet hoe je alles nu weer voor elkaar moet krijgen en in NL vaak dagen van 10 uur maakt of tot middernacht doorgaat. En toch, ik zou ook niet anders willen hoor. :-)

   1. Haha no worries! Als ik op dreef ben, geef ik ook zo’n betoog aan degene die me zo’n opmerking naar het hoofd slingerde hoor ;D Want helemaal mee eens! Ik ben SUPER blij wanneer ik zo’n reisje mag maken maar dat er meer bij komt kijken dan lekker relaxen, weten de meeste mensen inderdaad niet.

 16. Oooh, mijn leukste was ‘Ik vond jouw info over Wenen interessant, wil je mijn blog over Wenen op jouw website plaatsen…’ Euh, maar ik heb helemaal niets over Wenen!! Hé, maar nr. 9 is waar hè… maar dat zouden we toch onder ons houden!! :-)

  1. Hahaha! Net zoiets als aangeschreven worden als fashion of foodblogger, terwijl ik dat toch echt niet ben.

 17. Zeer herkenbaar. Al heeft die autobandenmeneer me niet gevonden, ik heb wel andere rare producten aangeboden gekregen.

  Eigenlijk zou iedereen deze post naar een ‘klant’ met een indecent proposal moeten sturen :)

  1. Jij zou je huis zeker kunnen behangen met foto’s op canvas? Die kreeg ik ook ooit in overvloed aangeboden. En ik zou zeggen, stuur ‘m door! ;-)

 18. Heel veel is, helaas, herkenbaar. Hopelijk lezen de mensen die dit soort mails deze blogs ook en gaan ze eens wat veranderen…

 19. Haha. Mijne: “Maar kun je er van leven?” aldus iedereen altijd zodra ik zeg dat ik een blog heb.

   1. O jee, guilty! Heb ik dat vrijdag niet precies gevraagd? Sorry Milou! ;)

   2. Haha. Als het in context is, zoals vrijdag, vind ik het niet erg. Maar ik kom ook wel eens binnen ergens waar echt direct de eerste vraag over geld gaat :P

 20. Hahaha ik herken ze echt stuk voor stuk! Alleen reageer ik echt nog te vaak veel te aardig zo te lezen haha!

  1. Ik reageer ook niet altijd zoals bovenstaande hoor, maar het is wel het eerste dat ik denk ;-)

Reageren is niet mogelijk.