Succesvolle eigenschappen van een content creator

50x schrijf-prompts voor lifestyle bloggers

Ben je op zoek naar creatieve onderwerpen voor jouw lifestyle blog? Ik deel maar liefst 50 schrijf-prompts voor lifestyle bloggers die je kunt gebruiken voor jouw volgende artikel.

Inspiratie voor je lifestyle blog

Het overkomt ons allemaal weleens: een writer’s block. Je hebt geen idee waar je nu weer over moet bloggen, want is alles niet al gezegd en geschreven? Geen nood, soms kan een lijstje met schrijfprompts je weer op creatieve ideeën brengen.

Door een enkel woord, korte vraag of omschrijving die je aan het denken zet en zo hopelijk ook je schrijfzin weer op gang brengt. Perfect om je blog nieuw leven in te blazen en meer lezers aan te trekken. Of om gewoon even nieuwe ideeën voor een volgend artikel op te doen.

50 schrijf-prompts voor lifestyle bloggers

Of je nu een modeblogger, foodblogger, reisblogger of fitnessblogger bent, met deze schrijf-prompts help ik je op weg om creatief te zijn bij het schrijven van jouw volgende artikel voor je lifestyle blog! Stel jezelf (of ChatGPT) de vraag en gebruik het antwoord om je lezers te inspireren met een nieuwe blogpost. Of gebruik de prompts als startpunt voor nieuwe artikelen.

10x Inspiratie voor lifestyle bloggers

Ben je lifestyle blogger maar zit je even zonder inspiratie? Gebruik deze 10 lifestyle prompts om weer leuke ideeën op te doen voor je volgende artikel!

 1. Hoe kan ik gezonde gewoonten opbouwen?” – Geef tips en advies over het opbouwen van gezonde gewoonten, zoals het implementeren van een fitnessroutine, gezonde eetgewoonten en het creëren van een positieve mindset.
 2. Wat zijn de beste manieren om te ontstressen na een lange dag?” – Deel ontspanningstechnieken en activiteiten die kunnen helpen om stress te verminderen, zoals meditatie, yoga, een warm bad nemen of een wandeling maken in de natuur.
 3. Hoe kan ik meer genieten van het buitenleven?” – Bied je lezers inspiratie en tips voor om eropuit te gaan in de natuur, zoals wandelen, picknicken, kamperen of tuinieren.
 4. Hoe kan ik een minimalistische levensstijl omarmen?” – Geef je lezers wat advies over het vereenvoudigen van hun leven, minimaliseren van bezittingen en bewust consumeren.
 5. Hoe kan ik meer mindful zijn in mijn dagelijks leven?” – Deel praktische tips en oefeningen om mindfulness te integreren in dagelijkse activiteiten, zoals ademhalingstechnieken, bewuste eetmomenten en het cultiveren van dankbaarheid.
 6. Wat zijn de beste manieren om te ontspannen zonder mijn bankrekening te plunderen?” – Geef budgetvriendelijke ontspanningstips, zoals thuis-spa-dagen en creatieve hobby’s. Tip gratis evenementen in de buurt of schrijf over lokale wandelroutes.
 7. Hoe kan ik een duurzamere levensstijl leiden?” – Deel handige tips om milieubewust(er) te leven. Door bijvoorbeeld recycling, energiebesparing, meer bewuste consumptie en het verminderen van afval.
 8. Wat is de ultieme manier om te genieten van een rustige avond thuis?” – Deel leuke ideeën voor een ontspannende avond thuis, zoals het creëren van een gezellige sfeer in huis.
 9. Hoe kan ik mijn hobby’s integreren in mijn dagelijks leven?” – Deel je tips over hoe je je passies en hobby’s kunt opnemen in je dagelijkse routine. Zoals het vinden van tijd voor creatieve projecten, sporten, koken of muziek maken.
 10. Wat zijn enkele manieren om mijn creativiteit te stimuleren?” – Deel ideeën en suggesties om je creativiteit te bevorderen, zoals het ontdekken van nieuwe kunstvormen. Of beschrijf hoe je een inspiratiedagboek bijhoudt.

Succesvolle eigenschappen van een content creator

10x Originele prompts voor foodbloggers

Zit je even zonder inspiratie voor je foodblog? Wie weet geeft een van onderstaande prompts je weer verse inspiratie voor je volgende gerecht, recept of artikel!

 1. Beschrijf je favoriete gerecht van vroeger en geef er een moderne twist aan. – Schrijf over je nostalgische favoriet en deel een heruitgevonden recept met een eigentijdse draai.
 2. Schrijf een ode aan je favoriete kruid of specerij en deel een recept waarin het de hoofdrol speelt. – Geef een eerbetoon aan je geliefde smaakmaker en deel een heerlijk recept waarin het kruid of specerij centraal staat.
 3. Stel een menu samen voor een perfecte zomerse picknick in het park. – Bied suggesties voor smakelijke gerechten en snacks die perfect zijn voor een ontspannen zomerse picknick.
 4. Wat zijn de beste manieren om gezonde(re) voedingskeuzes te maken?” – Geef tips en advies over het maken van bewuste en gezonde eetkeuzes. Zoals het lezen van voedingsetiketten en het kiezen van verse ingrediënten.
 5. Schrijf een review van een restaurant dat je onlangs hebt bezocht en probeer de gerechten thuis na te maken. – Deel je ervaringen met een restaurant of lunchroom. Of inspireer lezers om zelf de gerechten na te maken met behulp van je eigen recepten.
 6. Deel een recept voor een hartig ontbijt dat je energie geeft voor de hele dag. – Deel een smakelijk en voedzaam ontbijtrecept dat je lezers helpt om met energie aan hun dag te beginnen.
 7. Beschrijf een uniek ingrediënt dat je onlangs hebt ontdekt en deel een recept waarin het gebruikt wordt. – Vertel over een bijzonder ingrediënt dat je hebt ontdekt. Inspireer lezers met een recept waarin dit ingrediënt op verrassende wijze wordt gebruikt.
 8. Maak een lijst van de beste streetfood gerechten die je ooit hebt gegeten en probeer ze thuis na te maken. – Deel je favoriete streetfood ervaringen wereldwijd. En geef lezers de kans om deze heerlijke gerechten zelf thuis te bereiden.
 9. Deel een favoriet familierecept. – Breng een eerbetoon aan je familietradities. Deel bijvoorbeeld een favoriet familierecept en de betekenis erachter met je lezers.
 10. Schrijf een artikel over de geschiedenis van een populaire snack en deel het bijbehorende recept. – Onderzoek de achtergrond van een geliefde snack. Deel zowel de geschiedenis als het recept zodat lezers kunnen genieten van deze smakelijke lekkernij.

6x Interieur en designblog prompts

Schrijf jij als lifestyle blogger regelmatig over wonen, design en interieur? Gebruik dan een van deze prompts voor je volgende blogpost.

 1. Wat zijn enkele manieren om mijn huis schoon en georganiseerd te houden?” – Bied praktische schoonmaaktips, opruimstrategieën en suggesties voor het creëren van een georganiseerde leefomgeving.
 2. Hoe kan ik mijn slaapkamer opfleuren zonder veel geld uit te geven?” – Geef budgetvriendelijke ideeën voor het decoreren van de slaapkamer, zoals het gebruik van kussens, verlichting en het toevoegen van planten.
 3. Wat zijn de beste manieren om mijn huis op te ruimen en te organiseren?” – Deel stapsgewijze opruimmethoden, opbergoplossingen en suggesties voor het minimaliseren van rommel.
 4. Wat zijn enkele tips voor het organiseren van mijn huis?” – Schrijf over algemene tips voor het organiseren van verschillende ruimtes in huis, zoals de keuken, badkamer, woonkamer en kantoor.
 5. Hoe kan ik thuis een ontspannende spa-ervaring creëren?” – Geef suggesties voor het creëren van een rustgevende sfeer. Bijvoorbeeld door het gebruik van geurkaarsen, badproducten en zelfgemaakte schoonheidsbehandelingen.
 6. Wat zijn enkele nuttige tips voor het organiseren van mijn garderobe?” – Geef je lezers  praktische adviezen voor het opruimen, organiseren en maximaliseren van de ruimte in de kledingkast, inclusief opvouwtechnieken en slimme opbergoplossingen.

Schrijf-prompts voor lifestyle bloggers: Interieur en designblog prompts

15x Schrijf-prompts voor reisbloggers

Ben jij een reisblogger en zoek je eens andere onderwerpen dan de standaard ’10x doen in deze toffe stad’? Met deze schrijfprompts krijg je vast weer inspiratie voor nieuwe artikelen over reizen:

 1. Wat zijn manieren om te reizen met een klein budget?” – Deel tips voor budgetreizen, zoals het vinden van goedkope vluchten. Of het boeken van betaalbare accommodaties en het plannen van budgetvriendelijke activiteiten tijdens je vakantie.
 2. Hoe kan ik genieten van een mini-vakantie thuis in eigen huis?” – Beschrijf ideeën voor een ontspannen thuisverblijf, zoals het creëren van een spa-ervaring in eigen huis. Of het organiseren van een filmavond of het verkennen van lokale bezienswaardigheden.
 3. Hoe kan ik een gezonde levensstijl behouden tijdens het reizen?” – Geef je lezers advies over het maken van gezonde voedingskeuzes. Zoals het vinden van fitnessmogelijkheden onderweg en het beheren van stress tijdens het reizen.
 4. Hoe kan ik meer te leren over verschillende culturen?” – Bied suggesties voor het vergroten van cultureel bewustzijn. Door het proeven van internationale gerechten of het bezoeken van musea en het deelnemen aan culturele festivals.
 5. Hoe kun je een avontuurlijker leven leiden (zonder daarvoor de hele wereld over te moeten reizen)?” – Geef ideeën voor avontuurlijke activiteiten in eigen omgeving. Zoals wandelroutes, lokale evenementen, workshops of het ontdekken van nieuwe hobby’s.
 6. Wat zijn de tofste culturele festivals wereldwijd?” – Geef een overzicht van kleurrijke festivals over de hele wereld, inclusief tradities, festiviteiten en lokale gebruiken.
 7. Hoe maak je de mooiste reisfoto’s?” – Bied tips en trucs voor het maken van geweldige reisfoto’s, inclusief compositie en belichting. Of stel een lijst samen met de meest fotogenieke plekken ter wereld en geef fotografietips.
 8. Deel je favoriete lokale gerecht en waar reizigers het kunnen vinden. – Deel jouw geheimen voor het vinden van de beste lokale gerechten en culinaire ervaringen op reis. Laat je lezers watertanden met een smakelijk lokaal gerecht en geef tips over waar ze het kunnen proeven. Of deel het recept.
 9. Deel jouw persoonlijke ervaringen met cultuurshock en hoe je daarmee omging tijdens het reizen.
 10. Schrijf een gids voor een eco-vriendelijke reisbestemming. – Geef tips en suggesties voor duurzaam reizen op een specifieke eco-vriendelijke bestemming.

Schrijf-prompts voor lifestyle bloggers: prompts voor reisbloggers

 1. Vertel over een reiservaring die je wereldbeeld heeft veranderd en waarom. – Deel een persoonlijk verhaal over een reis die je perspectief op het leven heeft veranderd.
 2. Maak een lijst van de beste reisboeken die reizigers kunnen inspireren. – Deel een verzameling van inspirerende reisboeken die reizigers kunnen meenemen op avontuur, zowel in hun verbeelding als in de praktijk.
 3. Deel de leukste roadtrip routes in je favoriete land en geef tips voor rustige of juist toeristische trekpleisters.
 4. Ben je een ervaren reiziger? Geef tips hoe je het beste een reisplanning kunt maken voor een reis van bijvoorbeeld een week, twee weken of een maand.
 5. Beschrijf de mooiste zonsondergang die je ooit hebt gezien en waar reizigers het kunnen ervaren. – Neem je lezers mee op reis en vertel waar ze de mooiste zonsondergangen kunnen zien.

Persoonlijke groei en ontwikkeling: 10 schrijfprompts

Hou jij je bezig met persoonlijke groei en ontwikkeling? Met behulp van deze lifestyle prompts kun je zo aan de slag voor je volgende blogpost.

 1. Hoe kan ik mijn persoonlijke groei bevorderen?” – Schrijf artikelen met tips en advies over zelfreflectie of het stellen van doel. Deel persoonlijke ontwikkelingstechnieken en het ontdekken van nieuwe interesses.
 2. Wat zijn enkele manieren om te stoppen met uitstellen?” – Deel strategieën en technieken om productiever te zijn, zoals het stellen van prioriteiten. Deel time-managementtechnieken. Of schrijf over het creëren van een effectieve of inspirerende werkruimte.
 3. Hoe kan ik meer zelfvertrouwen opbouwen?” – Geef advies en oefeningen om zelfvertrouwen te vergroten, zoals positieve affirmaties, het uitdagen van negatieve gedachten en het stapsgewijs uitbreiden van comfortzones.
 4. Wat zijn enkele manieren om mezelf te motiveren als ik me down voel?” – Schrijf over inspirerende citaten en zelfzorg. Of neem je lezers mee bij het ontdekken van nieuwe passies om zo (persoonlijke) motivatie te stimuleren.
 5. Wat zijn de beste manieren om een positieve mindset te behouden?” – Schrijf over technieken zoals mindfulness en positieve affirmaties. Of het vermijden van negatieve invloeden om zo een positieve mindset te bevorderen.
 6. Hoe kan ik meer in het moment leven en minder afgeleid zijn?” – Bied tips en oefeningen om meer mindfulness en aandacht in je dagelijkse leven te brengen, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en digitale detox.

Waarom bananen rood zijn: Over wat is creativiteit en creatief denken

Ontdek handige prompts voor persoonlijke groei en ontwikkeling

 1. Hoe kan ik meer positiviteit in mijn leven brengen?” – Schrijf over positieve gewoonten die je dagelijks leven net een tikje fijner maken. Zoals dagelijkse affirmaties of het omringen van jezelf met positieve mensen. Of het creëren van inspirerende omgevingen en het verminderen van negatieve invloeden in je leven.
 2. Hoe kan ik meer lezen en mijn kennis vergroten?” – Deel jouw tips voor het creëren van een leesroutine en boekaanbevelingen. Help je lezers bij het vinden van interessante blogs en podcasts of het benutten van online leermogelijkheden.
 3. Hoe kan ik mijn werk-leven balans verbeteren?” – Geef je lezers advies over het stellen van grenzen, het plannen van vrije tijd, het delegeren van taken en het creëren van een gezonde balans tussen werk en privéleven.

Wat zijn jouw favoriete manieren om weer bloginspiratie op te doen?