Lifestyle boeken voor een leuker leven

Lifestyle boeken voor een leuk(er) leven en meer geluk

Wie zich wil laten inspireren voor een leuk(er) leven met meer rust en geluk kan daarvoor meer dan genoeg bronnen vinden. Deze lifestyle boeken kunnen je daarbij helpen!

De leukste lifestyle boeken voor meer geluk en happiness

Zowel online als offline worden volop tips gedeeld om gelukkiger te worden, een positievere mindset te krijgen of duurzame aanpassingen in je leven te maken. Zoek je inspiratie en tips voor een leuker leven en wil je graag even offline zijn? Dan wil je de volgende lifestyle boeken in je boekenkast zetten!

1. Het Happiness Project (Gretchen Rubin)

Als ik met het vliegtuig op reis ga, koop ik op het vliegveld steevast een nieuw boek voor onderweg. Zo kwam ik een paar jaar geleden The Happiness Project tegen, een boek van Gretchen Rubin. Ik was eigenlijk behoorlijk sceptisch, want zelfhulpboeken waren nooit echt mijn ding. Toch las ik het boek razendsnel uit.

Het is dan ook geen typisch zelfhulpboek maar een behoorlijk nuchter en realistisch relaas over het geluksproject dat Gretchen zelf start, wanneer ze erachter komt dat ze – ondanks haar gezin, huis en baan – toch niet zo gelukkig is als ze denkt te kunnen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gretchen Rubin (@gretchenrubin) op

De schrijfster besluit zichzelf maar liefst een jaar lang te wijden aan een zoektocht naar (meer) geluk. Elke maand wordt een ander levensaspect onder de loep genomen en staat dit een maand lang centraal: van hobby’s en financiën tot (ont)spullen in huis en de liefde.

Zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Natuurlijk niet een-op-een over te nemen maar er staan meer dan genoeg handige (en haalbare) tips in die je ook op je eigen leven kunt toepassen.

Persoonlijke aanrader!

Koop Het Happiness project hier als paperback in het Nederlands, als Engelstalige paperback of als e-book.

2. Steeds leuker (Jelle Hermus)

Schrap alle ellende en ontdek een kortere route naar een leuker leven! Dat is kort gezegd het motto van de schrijver Jelle Hermus. Je kent hem wellicht al van zijn blog soChicken.nl, waar hij jaarlijks ruim 7 miljoen mensen (!) inspireert met zijn tips om een leuker en liefdevoller leven te leiden.

Nu heeft hij zijn praktische tips ook omgezet in een boek met eerdergenoemd motto: Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jelle – soChicken.nl (@jellehermus) op

Dat doet hij met zijn kenmerkende ‘broednestmethode’, (broeden op een leuker leven). Door middel van kleine veranderingen werk je aan drie belangrijke pijlers in je leven: vrijheid, blijheid en betekenis. Ja, er staan open deuren in, zoals hij zelf zegt. Maar zolang je er zelf niet doorheen loopt, zal er niets veranderen. Met zijn boek geeft hij je dus een zetje in de juiste richting.

Een goede reminder om eens vaker te kijken naar hoe je het voor jezelf leuker kunt maken!

Koop Steeds leuker hier als paperback of e-book.

3. Dingen anders doen (Lianne Keemink)

Lianne Keemink, online al jaren bekend als The Self Help Hipster, schreef een boek over kleine gewoonteveranderingen voor een nóg leuker leven. Jezelf goede gewoontes aanleren is namelijk niet altijd even makkelijk.

Met praktische en vooral nuchtere tips schrijft Lianne je stap voor stap naar het stellen van realistische doelen en het veranderen van kleine gewoontes om zo je leven een stuk leuker en makkelijker te maken.

Je koopt Dingen anders doen onder meer bij Bol.com.

4. The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k (Sarah Knight)

Heb je regelmatig een gestrest gevoel, volle agenda en geen zin meer om vooral bezig te zijn om het anderen naar de zin te maken? Maar weet je niet goed hoe je daarmee stopt?

In The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k wordt uitgelegd hoe je je losmaakt van ongewenste verplichtingen, schaamte en een schuldgevoel. In plaats daarvan leer je je aandacht te richten op jezelf en op mensen en zaken die je wél gelukkig maken.

Leer meer over de Magic of Not Giving a F*** en de Not Sorry Method van Sarah Knight

Van familieruzies tot aan het hebben van een bikinilichaam (spoiler: trek een bikini aan en voilà, daar is je bikinilijf!), de eenvoudige ‘Not Sorry Method’ zorgt voor meer ruimte in je hoofd en meer tijd, energie en geld voor de dingen die er wél toe doen.

Je koopt The Magic of Not Giving a F**k hier

5. Mindgym, sportschool voor je geest (Wouter de Jong)

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren.

Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met praktische oefeningen. Dankzij persoonlijke anekdotes, rake citaten en interessante feiten word je zo in 12 weken getraind op meer een leven met meer focus, rust en energie. Onderwerpen als waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is, de kunst van het falen en meer gedaan krijgen in minder tijd komen allemaal aan bod.

Je koopt Mindgym hier als paperback of als e-book.

Nog meer lifestyle boeken voor een positieve mindset (en je verlanglijst)

6. Vind je ikigai (Francesc Miralles & Héctor Garcia)

Breng het Japanse geheim voor geluk in de praktijk en vind je ‘ikigai’. Dit boek is een praktisch vervolg op de eerder verschenen bestseller Ikigai. Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in Ikigai, ‘de reden van je bestaan’ of je ‘levenspassie’, keren Héctor García en Francesc Miralles terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren.

Lifestyle boek Ikigai: de weg naar een lang en gelukkig leven

Want hoe vind je dan eigenlijk je je ikigai? En als je het eenmaal hebt gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft? Dit boek biedt verschillende routes en helpt je met praktische oefeningen om je doelen te halen. En tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat je onderweg naar de eindbestemming meer geluk en persoonlijk welzijn ervaart.

Je koopt het boek onder meer bij Bol.com.

7. De moed van imperfectie (Brené Brown)

In De moed van imperfectie beschrijft Brené Brown – onderzoeksprofessor aan de University of Houston – hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Deze klassieker over het omarmen van je kwetsbaarheden, het loslaten van perfectionisme en het vertrouwen op je intuïtie mag eigenlijk niet ontbreken in je boekenkast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brené Brown (@brenebrown)

BoekenBoeken

Wat zijn jouw favoriete lifestyle boeken?

Dit artikel bevat affiliate links.
Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik daarover een heel klein percentage vergoeding.
Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij mijn blog te in de lucht te houden.