Muziek van Nederlandse bodem populair in de auto
Reizen

Muziek van Nederlandse bodem populair in de auto

Deze zaterdag is het weer Zwarte Zaterdag, dé dag met extreme verkeersdrukte in Europa. Ook Nederlanders trekken massaal de Europese wegen op richting een zonnige vakantiebestemming.

Muziek van Nederlandse bodem populair in de auto

Voor veel automobilisten – mijzelf incluis – is muziek onmisbaar tijdens een autoritje, zeker als je langer onderweg bent. Muziek-streamingdienst Deezer vond hetzelfde en deed daarom onderzoek* naar de favoriete muziek tijdens een lange autoreis.

Popmuziek blijkt met 40% het meest populair. En hoewel Nederlanders massaal naar het buitenland trekken op vakantie, blijven we wat betreft muziek onderweg toch ook graag dicht bij huis. Maar liefst een derde van de ondervraagde Nederlanders luistert in de auto namelijk graag naar muziek van Nederlandse bodem, gevolgd door zogeheten ‘gouwe ouwe’, rock en dance.

Jongeren rijden op Avicii, ouderen op Queen

Uitgesplitst naar leeftijd blijkt dat bij jongeren vooral pop (59%) en dancemuziek (36%) in de auto favoriet zijn. Wereldberoemde DJ’s zoals Avicii, David Guetta en de Nederlandse Hardwell worden daarbij vaak genoemd. Oudere automobilisten luisteren vooral Nederlandstalig (38%) en gouwe ouwe (36%). Vooral bij artiesten als André Hazes, Marco Borsato en de Rolling Stones gaat het volume een stukje omhoog.

De meest favoriete nummers voor onderweg?

  1. Marco Borsato – Rood
  2. Queen – Bohemian Rhapsody
  3. Michael Jackson – Thriller
  4. Eagles – Hotel California
  5. André Hazes – De Vlieger

*Onderzoek in samenwerking met Markteffect onder 1.000 respondenten, juli 2015

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

%d bloggers liken dit: