De grappigste zoekopdrachten over onze buurlanden // Google

De grappigste zoekopdrachten over onze buurlanden

Ontdek de grappigste zoekopdrachten over onze buurlanden, dankzij een onderzoek naar het online zoekgedrag van Nederlanders.

De grappigste zoekopdrachten over onze buurlanden

Wat heeft Berlijn met beren? Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld? Wat eten ze in Frankrijk? Dit is wat Nederlanders altijd al hebben willen weten over hun buurlanden. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat andere mensen op dit moment bezighoudt, kan je het best kijken naar hun zoekopdrachten in Google.

De reisspecialisten van HotelSpecials waren benieuwd naar de vragen die Nederlanders stellen over hun buurlanden. Bij deze zoektocht zijn ze een aantal merkwaardige vragen tegengekomen. De beste vragen hebben ze voor je verzameld, inclusief de juiste antwoorden.

Waar ligt het eigenlijk…

Q. Vragen met “waar ligt” in combinatie met de Nederlandse buurlanden worden vaak gesteld. Dus “Waar ligt Duitsland?”, “Is Frankrijk lid van de Europese Unie?” of “Waar ligt België op de wereldkaart?”.
A. Alsjeblieft, een kaart van Europa!

Er zijn een aantal prangende vragen over Duitsland

Q. Waarom is Duitsland zo leuk?
A. In het kort samengevat: schnitzel, super hard rijden over de snelweg, bier, vriendelijke mensen, brätwurst, kastelen, kerstmarkten, het Zwarte Woud, Oktoberfest en natuurlijk hippe steden als Berlijn, Hamburg en Düsseldorf.

Daarnaast zijn er wat onduidelijkheden over Berlijn…

Q. Is Berlijn een land? – Is Berlijn een grote stad?
A. Nee, Berlijn is geen land. Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Daarnaast is het de grootste stad van Duitsland en na Londen zelfs de grootste stad van de hele Europese Unie.

Q. Wat heeft Berlijn met beren?
A. Op straat kom je beren tegen en je kunt ze ook in alle maten en vormen kopen in souvenirwinkels, maar waarom toch? De beer is het symbool van Berlijn en is ook prominent aanwezig in de vlag van Berlijn.

Groeten uit Berlijn // De 100 mooiste Duitse bestemmingen

België is dat een land?

Q. Is België een land?
A. Ja, dat klopt. Kijk toch maar weer naar even die kaart van Europa.

Q. Brussel welk land?
A. Brussel, dat is dus de hoofdstad van België. Daarnaast staat Brussel bekend als de ‘hoofdstad van Europa’, omdat het Europees Parlement zich hier bevindt.

Q. Wat maakt België bijzonder?
A. Ook al is België geen groot land, het heeft genoeg bijzondere kenmerken en bezienswaardigheden. Deze typisch Belgische dingen zijn wereldwijd bekend: Belgische wafels, friet, Manneken Pis, mayonaise, Belgische pintjes, de Smurfen, Belgische chocolade, designer Dries van Noten en prachtige bestemmingen als de Belgische Ardennen, Brugge, Antwerpen, Gent en – alvast vooruitlopend op de volgende vraag – Chocoladestad Brussel.

Q. Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld?
A. Belgen waarderen en herkennen goede chocolade en in België zijn er vele ambachtelijke chocolade-experts. Daarnaast worden alleen cacaobonen van de beste kwaliteit gebruikt en wordt het branden en malen van de bonen met veel zorg uitgevoerd. Ook wordt de kwaliteit van chocolade goed gecontroleerd: zo moet pure chocolade moet minimaal 35% cacao bevatten.

Waar Belgische chocolade vooral bekend om staat is Praline. Er is geen ander land waar je zoveel verschillende soorten en maten van dit heerlijke chocolaatje tegenkomt!

Over Frankrijk weten we eigenlijk best veel!

Q. Frankrijk wat eten ze?
A. De Franse keuken is een van de meest verfijnde keukens ter wereld. We kennen Frankrijk natuurlijk vooral van de heerlijke kaas en wijn, maar de Franse keuken heeft zoveel meer te bieden. We noemen een aantal dingen op: croissants, quiche Lorraine, Franse uiensoep, stokbrood, coq au vin, steak tartaar, crème brulee en tarte tatin.

Q. Waar staat Frankrijk bekend om?
A. Naast de Franse keuken staat Frankrijk vooral bekend om Parijs als ultieme stad van de liefde, mode, wintersportgebieden, warme zomers, de Cote D’Azur, witte stranden, het Louvre en de prachtige Franse taal.

Zoek jij weleens dingen op over onze buurlanden?

Bron: zoekgedrag van Nederlanders met behulp van Answerthepublic.com. Foto’s via Unsplash.