De handigste reisapps

Dit zijn de handigste reisapps voor onderweg

Veel reizigers zijn verslaafd aan hun telefoon *kuch* en kunnen geen dag meer zonder.  Best lastig als je dan in het buitenland op reis bent en geen torenhoge rekening wilt krijgen, zoals yours truly zelf helaas al méér dan eens heeft meegemaakt. Daarnaast kan je telefoon ook nog eens super handig zijn tijdens jouw reis. 


Reisorganisatie Shoestring maakte een overzicht van handige reisapps waar die je voor, tijdens en na jouw reis kunt gebruiken.

1. Pack your bag

Deze chaoot stapt regelmatig de deur uit zonder iets dat ik toch echt mee had moeten nemen. Dom natuurlijk, maar met de handige ‘Pack the bag’ app (of ‘Pack my bag’ voor Android) kun je van te voren jouw eigen inpaklijst maken.

Nooit meer iets vergeten met Pack your bag

Je kunt selecteren op verschillende categorieën als ‘festival’, ‘kleding’, ‘belangrijk’ en ‘camping’ en de app zegt jou wat je allemaal nodig hebt. Je hoeft het alleen nog maar af te vinken als je het ook echt ingepakt hebt.

Zowel voor IOS als Android zijn er verschillende (gratis) inpak-apps te downloaden.

2. Kayak

Gelukkig ben jij dankzij bovenstaande app niets vergeten in te pakken en sta je met een gerust hart op het vliegveld. Paspoort? Check. Vliegticket? Check. Douane? Check.

Alle tickets op een rijtje

Nu is het alleen nog maar wachten totdat jouw vlucht eindelijk de lucht in zal gaan. Ideaal voor alle tax free-shoppers onder ons is Kayak, want deze app houdt je vluchtstatus nauwkeurig in de gaten en kan jou precies vertellen hoe lang jij nog kunt shoppen voordat je bij gate X moet zijn. Met deze app kun je dus al jouw tickets handig bundelen. Helemaal handig als je meerdere vluchten hebt dus.

Gratis te downloaden voor IOS, Android & Windows Phone7.

3. Stay

Hèhè! Je bent eindelijk op de plaats van bestemming.  Met de Stay app heb je in no-time alles van de stad gezien.

Creëer jouw ideale reisschema

Deze app bundelt namelijk al jouw hotels, bezienswaardigheden en restaurants op één kaart. Voeg alle plaatsen toe aan de kaart voordat je op reis gaat en je kunt de app in het buitenland ook offline gebruiken.

Dankzij het GPS systeem weet de app precies waar je bent en kan je dus ook precies zien waar je heen moet. Ideaal voor je portemonnee en als je de weg kwijt bent!

Gratis te downloaden voor IOS & Android. Ook zonder Wi-Fi te gebruiken.

4. OANDA

Dankzij de Stay app had je al snel een restaurant gevonden om jouw honger te stillen. Maar dan komt de volgende verrassing. Nadat je wat gegeten hebt krijg je de rekening van de ober met een bedrag waar je meerdere vliegtickets van had kunnen boeken. Je schrikt je het apezuur natuurlijk!

Money money money

Gelukkig kom je er al snel achter dat het om een andere valuta gaat. Even omrekenen met de OANDA currency app en je weet precies hoeveel dat heerlijke lokale gerecht kostte.

Gratis voor IOS & Android. Ook zonder Wi-Fi te gebruiken.

5. SOS

Blijkt jouw maag toch niet zo goed tegen dat lokale gerecht te kunnen, dan ben jij goed voorbereid met de ‘hulp op zak’ app. Wat is bijvoorbeeld brandend maagzuur in het Spaans? Hulp Op Zak bevat een medisch woordenboek voor zes talen (ook Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans). Zo ben jij binnen de kortste keren weer van jouw buikpijn af dankzij een speciale kruidenthee van een lieve hulpbehoevende kruidenier.

Help

Mocht het echt verkeerd gaan op vakantie (hoewel we hier natuurlijk niet vanuit gaan), dan is het zeker slim om een SOS Op Reis app te downloaden. Deze app kent de lokale 112-nummers van honderden landen, maar ook nummers van vrijwel alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders.

Beide apps zijn gratis te downloaden voor IOS & Android. Ook zonder Wi-Fi te gebruiken.

6. Wi-Fi finders

Natuurlijk gaat alles helemaal goedkomen en hebben we de twee bovenstaande apps niet nodig ;). Tijd om al je mooie foto’s en verhalen met jouw vrienden en familie te delen! Tijd voor Wi-Fi!

Waar is de Wi-Fi?

Er zijn verschillende ‘Wi-Fi finders’ waardoor je (bijna) overal je Facebook status kunt uploaden. Zo kun je als je thuis komt meteen je bed induiken zonder lange verhalen te moeten vertellen over je reis, want iedereen is al op de hoogte natuurlijk!

Gratis te downloaden voor IOS & Android.

Ook handige en wat mij betreft onmisbare reisapps:

  • Foursquare, om leuke restaurants en barretjes te vinden in je directe omgeving
  • TripAdvisor – om al je reisplannen in op te slaan
  • Instagram – want al die geweldige vakantiekiekjes moeten natuurlijk wel gedeeld worden!

Welke reisapps kun jij echt niet missen onderweg?

1 reactie

Reageren is niet mogelijk.