Manhattan / Vier de zomer op Governors Island (NYC)

Vier de zomer op Governors Island in New York City

Vier de zomer op het eiland van Manhattan! Governors Island: van militaire basis naar picknick get together.


New York City staat hoog op menig bucketlist en ook ik ben ondanks vier bezoeken nog lang niet uitgekeken. Elke buurt heeft haar eigen bijzondere sfeer en highlights. Om de diversiteit van de stad te benadrukken, zet NYC & Company – het officiële marketing- en toerismebureau voor New York – met haar Neighborhood x Neighborhood campagne elke maand een andere wijk in de schijnwerpers.

Vier de zomer op Governors Island

In juli staat Governors Island op het programma. Dit eiland ligt op nog geen halve kilometer van de bekende wijken Manhattan en Brooklyn en heeft het beste uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Het is dan ook de de perfecte locatie om de stadsdrukte te ontvluchten en te genieten van het culturele en recreatieve aanbod op deze unieke plek middenin New York.

Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company, zegt:  “We moedigen iedereen aan om deze zomer Governors Island te gaan ontdekken. Met alle dansfeesten, concerten, fietsroutes en hangmatten heeft dit landelijke eiland voor iedereen iets te bieden. Het eiland staat ook wel bekend als de ‘speeltuin voor kunst’ en de transformatie van militaire basis naar picknickplaats maakt dit tot de perfecte aanvulling op ieder reisschema.”

Beleef Governors Island als een local

  • Geschiedenis: Leer alles over de historie van deze buurt in Castle Williams en Fort Jay. In het weekend zijn er meerdere rondleidingen. Langs Colonels Row zijn allerlei historische huizen en kantoren te vinden. Voor een interactieve beleving van de geschiedenis en toekomstplannen van het eiland bezoek je Soissons Landing.
  • Kunst en cultuur: In de zomer kun je dansen en genieten van de late zon uurtjes tijdens één van de vele gratis festivals, optredens en tentoonstellingen op het eiland. De jaarlijkse tentoonstelling van het ‘Open Studios’ event is te bezoeken in het LMCC Arts Center.
  • Recreatie: Governors Island heeft kilometers aan autovrije fietspaden en dit maakt het eiland de perfecte fietsbestemming, wat wij Hollanders natuurlijk heerlijk vinden. Wil je ultiem ontspannen? Ga dan naar Hammock Grove, Nolan Park of Parade Ground. Met een speeltuin, mini-golf baan en heuze boomhut zijn Hammock Grove en Parade Ground ook ideaal om te bezoeken met kinderen.
  • Eten: Voor zomerse snoepjes en plaatselijke lekkernijen ga je naar het eetplein van Liggett Terrace. Voor speciale maaltijden is Kin Avenue een must visit. Hier vind je een unieke culinaire mix van de Amerikaanse, Caribische, Mexicaanse, Indiase, Thaise, Oosterse en Vietnames.

Als één dag Governors Island niet genoeg is, kun je overnachten in Lower Manhattan of bij het Brooklyn Bridge Park. Zo ben je in de buurt van het eiland en kun je de volgende dag snel weer terug.

Nog niet genoeg geïnspireerd?

Dan overtuigt deze video je misschien wel!

Heb jij Governers Island weleens bezocht?