Reizen

I’m there!

En daar sta je dan. Op het vliegveld van Adelaide. Met je grote mond, en je grote rugzak. ‘So who you’re travelling with? Oh, just by yourself? Wow, you’re brave!” Dat heb ik inmiddels al een paar keer gehoord. “You’re gorgeous” ook maar dat is toch iets anders ;-)

Na drie maanden voorbereiding is het vreemd om ineens aan de andere kant van de wereld te staan. Nou ja, ineens… er was een vlucht van 11 uur, een overstap van 17 uur en nog een vlucht van tien uur voor nodig voor ik daadwerkelijk voet op Australische bodem zette.

Inmiddels ben ik hier al twee weken en het lijkt zoveel langer. Mijn eerste week heb ik doorgebracht in Glenelg, Adelaide. Strand om de hoek, geweldig weer en vol met backpackers en vakantievierende Australische tieners. Heerlijk weer maar wel even wennen aan het alleen reizen. Echt alleen ben je nooit in een hostel, zeker niet als je in dorms slaapt. Maar de afwezigheid van vrienden, familie of andere bekenden is af en toe even slikken. Vooral het kunnen delen van alle ervaringen mis ik soms. Na de eerste struggles geloof ik dat ik er nu echter aardig in begin te komen.

Vanuit Adelaide heb ik een dagtour naar Kangaroo Island gemaakt. Een absolute must waar ik eigenlijk meer tijd voor had moeten uittrekken. Het is een prachtig eiland met een geheel eigen natuur en veel verschillen in de natuur op het eiland. Vooral Seal Bay was indrukwekkend: op tien meter van seals in hun eigen omgeving, onbetaalbaar! Gelukkig zorgde de buschauffeur voor een paar uur extra op Kangaroo Island door ergens in de middle of nowhere de bus te laten stranden. Avontuur!

Na de eerste dagen Adelaide volgde een driedaagse tour naar Melbourne, via the Grampians en de Great Ocean Road. Drie dagen in een busje met twaalf backpackers, en het was geweldig! De natuur, de wildlife, het gezelschap; het was zo goed dat ik de eerste nacht in een tot dorm omgetoverde schuur zonder ramen eindelijk aan een stuk door heb geslapen. Het weer viel helaas wat tegen maar ondanks de regen en de wind waren de Grampians en de Great Ocean Road indrukwekkend.

Na drie dagen touren door eindeloze landschappen is het vreemd weer in een stad te zijn. Maar Melbourne is een prima plaats om te verblijven. Ik heb bijna een week doorgebracht in St Kilda en, daar is ie weer, het was geweldig! Mooie stad, geweldige buurt, aardig strand en goede sfeer. Zelfs Oprah gaf een speech op Federation Square!

En toen was het tijd voor een nieuwe roadtrip. Naar Sydney dit keer, via Wilsons Promontory en de Snowy Mountains. Opnieuw prachtige natuur, oneindige landschappen, diepblauwe zee; het is onmogelijk om echt te beschrijven. Nieuwe medereizigers, nieuwe vrienden. En opnieuw een gestrande bus in de middle of nowhere. Zou bijna denken dat het aan mij ligt… Sinds gisteravond verblijf ik dus in Sydney, waar ik dit weekend zal doorbrengen. Maandag via Coffs Harbour richting Byron Bay om daar de kerstdagen door te brengen. Erg benieuwd hoe dat zal zijn: ondanks dat ik al twee weken kerstliedjes op de radio hoor, gaat het kerstgevoel er in de zon en op slippertjes toch echt niet in. Oud & Nieuw breng ik waarschijnlijk door in Brisbane of Noosa.

Ik heb inmiddels al zoveel gezien dat ik maar een fractie kan beschrijven. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden dus klik *hier*  voor de plaatjes. En verder de tussenstand tot nu toe:

  • Zon: veel.
  • Regen: ook veel.
  • Wildlife: ontelbaar veel kangaroos, seals, vogels en emoes, twee koalas, tien pinguins, drie dolfijnen, één wombat en één spin!
  • Gemaakte tours: drie.
  • Gestrande bussen: twee.
  • Verloren kledingstukken: drie.
  • Verbrande ledematen: een lijf.
  • (Onbekende) insectenbeten: vijf.
  • Onvergetelijke ervaringen: ontelbaar.

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

2 Reacties

%d bloggers liken dit: