Reizen

Huntsman

De meeste mensen in mijn omgeving weten inmiddels wel dat ik een lichte fobie voor spinnen heb. Toen ik mijn reis naar Australië aankondigde, vlogen de meestal met een grote grijns gepaard gaande waarschuwingen over de spinnen Down Under me dan ook om de oren. Ze zijn groot, groter, grootst en vooral gevaarlijk. Nu kan dat laatste me eigenlijk niet zoveel schelen, ik maak me meer zorgen over het formaat van die monsterlijke beesten.

Mijn grootste angst liet echter lang op zich wachten. Na twee weken Australië had ik, op een zelfs voor mij simpel exemplaar van nog geen twee centimeter groot, nog geen spin gezien. Hoezo land van enge spinnen? Niks aan de hand!

Tot ik tijdens een driedaagse tour van Melbourne naar Sydney gebruik maakte van een toilet stop in een natuurreservaat. Een loo in een reservaat is meestal niet meer dan een hutje met een sceptic tank maar als je hele dagen in een bus zit, maak je gebruik van élke stop!

Dus drie keer raden waar ik m’n eerste spin tegenkwam… Juist! Met m’n broek op m’n knieën in een loo! Gelukkig kon een van mijn medereisgenoten die buiten stond te wachten nog net voorkomen dat een andere reisgenoot de deur wilde openbreken toen ze mijn gegil hoorde…

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

%d bloggers liken dit: