Reizen

Gelukkig nieuwjaar!

Oud & Nieuw in Brisbane, mijn eerste jaarwisseling in het buitenland. Net als kerst zat het echte oud & nieuw gevoel er pas laat in. Hoewel ik het heerlijk vind om de koude Hollandse winter over te slaan, merk ik dat het wel bijdraagt aan mijn kerst- en feestgevoel. Ik bedoel: kerstmis in je korte broek en slippertjes en palmbomen op de achtergrond geeft toch een andere sfeer dan je wollen jurk en een kerstboom met lichtjes tegen een witte besneeuwde achtergrond. Maar de tijd vliegt en dus was het ineens 31 december.

Om half negen ’s avonds begon het feest: vuurwerk vanaf de Southbank. En het knalde, het floot, het sierde, het straalde, het was prachtig!

Na het vuurwerk togen we richting the Valley, waar een hoop clubs en kroegen te vinden zijn. Een echte oud & nieuw sfeer hing er niet, het voelde meer als elke willekeurige avond uit. Club in, club uit, kroeg in… oh het is al twaalf uur, oh nee, toch niet. In de echte ‘No Worries’ Ozzie stijl begon het aftellen zo’n tien seconden voor middernacht, riep iedereen een keer Happy New Year en ging weer verder met z’n drankje. Geen vuurwerk, geen stampende fuif, geen gejuich en gejoel, niks geen bruisende verwelkoming van het nieuwe jaar. Die Ozzies zijn soms iets doorgeslagen in hun No Worries als je het mij vraagt.

Ons feestje eindigde dus in de backpackers kroeg onder ons hostel, vol met feestende reizigers van over de hele wereld. Juichen, dansen, drinken, precies zoals het hoort! We’re gonna party like we’re at home.

Inmiddels is het hier alweer halverwege de middag terwijl de laatste mensen in Nederland nu hun bed opzoeken na hun nieuwjaarsfeestje. Vanuit een intussen weer regenachtig Brisbane wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar. Laat 2011 het jaar van je dromen worden en vooral van de goede feestjes! ;-)

Happy New Year!!

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

2 Reacties

%d bloggers liken dit: