Nog meer handige websites voor bloggers
Bloggen

Nog meer handige websites voor bloggers

Websites met allerhande informatie over bloggen zijn er in overvloed, zoveel zelfs dat je misschien niet eens weet waar te beginnen. Daarom deel ik graag nog meer handige websites voor bloggers, zodat je zelf niet hoeft te zoeken.

Nog meer handige websites voor bloggers

Een paar weken geleden deelde ik al een paar handige websites voor bloggers die ik niet kan missen bij het bloggen. Ik had het bericht amper gepubliceerd en realiseerde me direct dat ik er nog wel wat websites aan toe had kunnen voegen. Daarom een tweede artikel met nog meer praktische websites die het bloggen nog leuker en makkelijker voor je maken.

 • Canva – Passend beeld bij een blog bericht is wat mij betreft een must. Het draagt bij aan het overbrengen van je boodschap. Canva is een gratis design website waar je van alles kunt ontwerpen, van visitekaartjes tot afbeeldingen voor social media en je blog.
 • Font Awesome – Ook op zoek naar die geweldige icons voor je blog? Via Font Awesome kun je er honderden vinden, van standaard social media en brand icons tot gebaren en andere ‘dagelijks leven’ icons. Je kunt Font Awesome op diverse manieren toevoegen aan je blog (de uitleg daarvoor lees je hier) en vervolgens kun je los.
 • Onze Taal – Ik ben weliswaar afgestudeerd als redacteur, dat wil helaas niet zeggen dat ik alle kennis uit het Groene en Witte Boekje continu paraat heb. En daarin ben ik niet de enige, gezien sommige spel- en taalfouten die ik vaker dan nodig voorbij zie komen… Voor alle spellingtips en taaladviezen ga ik dus steevast naar Onze Taal, waar ik bijna altijd het antwoord op mijn taalkundige dilemma’s vind.
 • W3SchoolsW3Schools is een praktische site vol tips en tutorials voor web developers; en bloggers dus. Je kunt hier terecht voor alles met betrekking tot onder andere HTML, CSS en JavaScript. Mijn standaard hulpbron wanneer ik weer eens met CSS aan het worstelen ben en probeer uit te vogelen welke code ik precies moet gebruiken om iets voor elkaar te krijgen.
 • Bloglovin’ – Niet bij iedereen geliefd maar Bloglovin’ is voor mij de fijnste manier om al mijn favoriete blogs op één plek bij elkaar te hebben. Ik gebruik zowel de webversie als de app en heb persoonlijk nog geen beter alternatief ontdekt om blogs te volgen. Ook handig om nieuwe blogs en bloggers te ontdekken via de Explore functie. Natuurlijk kun je mijn blog ook volgen via Bloglovin’!

Van welke handige websites maak jij als blogger vaak gebruik?

Foto via kaboompics

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

20 Reacties

 • Sylvia

  Bloglovin en OnzeTaal worden hier ook regelmatig bezocht ;) Nog een tip: synoniemen.net. Vooral bij langere teksten onmisbaar als je geneigd bent vaak dezelfde woorden te gebruiken. Nog leerzaam ook :)

 • Luna

  Ik zelf gebruik graag Wunderlist, die volledig synchroniseert met mijn telefoon, tablet en laptop. Voor blog to-do listen, maar ook wat ik nodig heb van de winkel en welke boeken ik nog graag wil lezen.
  Ik maak ook graag gebruik van Pixabay.com, dit is een site waar je gratis foto’s van mag gebruiken. Altijd makkelijk als ik algemene plaatjes zoek. Naast Bloglovin gebruik ik ook Bloggerlist. Dit is wel een iets onhandigere site, want je moet als blogger handmatig je blogfeed opvullen. Dus elke blogpost apart toevoegen aan je account.

  • Natasja

   Jaaaah, sowieso Google! Ik google me suf naar foto’s, tips, how to’s, etc. Dat zouden sommige mensen ook wel vaker mogen doen ook, als ik sommige vragen in Facebook groepen voorbij zie komen #askgoogle

 • Eva

  Stiekem ook altijd nog Pinterest voor blogtips en trics. Sumopaint is trouwens ook nog wel een tip, soort Photoshop maar in browser. Ik heb wel de luxe hier dat ik Photoshop heb maar op mijn werk ontbreekt hij en dan komt sumopaint tot de redding!

  • Natasja

   Oh, Sumopaint ken ik helemaal niet! En <3 voor Pinterest maar merk dat ik daar eigenlijk te weinig tijd aan besteed. Nog best lastig om dat goed in te zetten voor mijn blog.

 • Sabine

  De eerste 3 ken ik nog niet, heel handig! W3School gebruik ik heel vaak voor css onder andere, bijzonder fijn. Van Bloglovin houd ik echt, voor mij de ideale manier om alle blogs die ik volg bij elkaar te hebben.

 • Aukje Leermakers

  Handige tips. Met Bloglovin heb ik een soort haat-liefde verhouding. Ik gebruik daarom ook nog een losse feedreader. Dat vind ik handiger lezen. Maar ja, dan mis je weer het ‘sociale’ deel.

 • Tessa

  Wat een handige tips zeg! Ik moet eerlijk bekennen dat ik, behalve Bloglovin’ dan, geen van deze websites kende *schaam schaam*. Vooral Canva lijkt me heel erg handig dus ik ga er gelijk eens een kijkje nemen.

 • Karen

  Canva, Picmonkey en Bloglovin. Die gebruik ik ook. Al heb ik door de verandering van die laatste wel een hele bups ontvolgd. Zat ik opeens met allerlei christelijke blogs in mijn timeline omdat iemand anders die geliked had… Dat was niet helemaal mijn bedoeling ;)

  • Natasja

   Haha, snap ik! Snap sowieso nooit zo goed waarom dat soort sites dat soort veranderingen doorvoeren, het wordt er (bijna) nooit beter op!

%d bloggers liken dit: