Nog meer handige websites voor bloggers (via kaboompics)
Bloggen

#Blogpraat: 6 handige websites voor bloggers

De nerd in mij vindt het heerlijk om aan haar blog te knutselen, maar dat kan ik natuurlijk niet zonder een beetje hulp. Gelukkig is er online meer dan genoeg informatie te vinden. Deze handige websites voor bloggers gebruik ik dan ook regelmatig.

6x Handige websites voor bloggers

“Wow, dat heb je snel in elkaar gezet!” kreeg ik als reactie op het nieuwe jasje dat ik mijn blog afgelopen maand aantrok. Nou ja, in elkaar gezet… ik heb mijn nieuwe theme weliswaar zelf geïnstalleerd maar pas nadat ik ‘m heb gekocht en mijn vaste online hulpbronnen bij de hand had.

In de afgelopen jaren heb ik inmiddels diverse WordPress blogs opgezet en in beheer gehad. Sommige dingen zijn eenvoudig te doen, voor andere dingen ga ik online op zoek naar handleidingen, tips en supportfora waarin de dingen die ik wil weten of oplossen al beschreven staan. De kans is namelijk bijzonder groot dat jouw probleem al door anderen is opgelost én gedocumenteerd!

Deze zes websites zijn voor mij onmisbaar bij het opzetten of aanpassen van een blog en zou jij ook moeten bookmarken!

Zes handige websites voor bloggers over bloggen

 1. Themeforest.net – Ik ben geek genoeg om aanpassingen in CSS en zelfs her en der in php-files te doen maar een theme from scratch opbouwen? Nee, daar begin ik niet aan. Gelukkig zijn er meer dan genoeg sites die prima themes aanbieden, al dan niet gratis. Bijna al mijn themes kocht ik de laatste jaren via Themeforest.net, waar je een bijna té uitgebreid aanbod aan themes voor je blog kunt vinden.
 2. WordPress.org – Een handig uitgangspunt voor bloggers die een WordPress site hosten. Zowel de praktische documentatie als de talloze fora gebruik ik geregeld als ik zelf iets wil aanpassen of oplossen aan mijn blog. Er is namelijk bijna altijd (echt!) wel iemand die tegen hetzelfde probleem is aangelopen!
 3. Child Theme Configurator – Een plugin die ik pas tijdens mijn laatste blogtransformatie ontdekte maar direct heb opgeslagen, is Child Theme Configurator. Geen gedoe meer met het zelf schrijven van een child theme: in plaats daarvan installeer je deze plugin, die er één voor je maakt. Hoe handig!
 4. Google PageSpeed Insights – Alles eenmaal geïnstalleerd? Dan kan het de moeite zijn je url eens door Google’s PageSpeed Insights te halen. Ik geef toe dat ik soms lichtelijk geobsedeerd ben door het resultaat en me steeds afvraag of mijn blog wel snel genoeg is, terwijl ik eventuele ‘issues’ als amateur-nerd lang niet altijd kan oplossen. Maar het kan je wel een indicatie geven waar nog iets te verbeteren valt op gebied van snelheid.
 5. Font Squirrel – Puntjes op de i aan het zetten en inspiratie nodig voor een nieuw font? Op Font Squirrel kun je talloze fonts vinden, gratis! Nu kun je deze fonts niet importeren in je WordPress blog (daar kun je dan weer prima de Easy Google Fonts plugin voor gebruiken) maar wel opslaan op je laptop of PC en zo gebruiken in beeldmateriaal dat je bewerkt.
 6. Design Seeds – En dan nog deze site die misschien niet onmisbaar maar zeker favoriet is: Design-Seeds.com. Design Seeds celebrate colors found in nature and the aesthetic of purposeful living, zoals ze het zelf omschrijven. Ik kan er vooral uren doorbrengen op zoek naar de ultieme kleurcombinaties voor mijn blog.

En geheel gratis en voor niets een zevende tip: dit overzicht van websites die (zo goed als) gratis stockfoto’s aanbieden dat ik vorig jaar maakte. Een must voor elke blogger!

Welke handige websites zijn voor jou onmisbaar rondom bloggen?

Nog meer handige websites voor bloggers lees je hier >>

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

14 Reacties

 • Matthijs

  Handige websites voor het WordPress beheer! Ik vind het heerlijk om aan mijn eigen blog te sleutelen, maar vind het nog leuker om iemand anders te helpen met het opzetten / beheren van WordPress. De Child theme configurator kende ik nog niet. Daar ga ik eens mee experimenteren. De meeste thema’s die ik heb gekocht (Theme Forest) hadden al een Child Theme, die ik op mijn beurt bewerk.

 • Karen

  Ik ben zo’n verwende blogger die haar redesign nooit zelf doet, maar mocht ik dat in de toekomst wel doen, dan kom ik even terug naar deze blogpost…

  • Natasja

   Oh, dat is niet wat mij betreft niet verwend maar gewoon heel verstandig hoor Karen! Ik kom een heel eind met deze sites maar heb ook meer dan eens professionele hulp ingeroepen omdat ik er dan alsnog niet zelf uit kwam :)

 • Sabine

  Handige sites! Ik zoek altijd de css codes van alles dat ik wil veranderen. wordpress.org is echt megahandig vooral het forum. Dat van de fonts ken ik niet, ga ik meteen kijken!

  • Natasja

   Dat doe ik dus ook! Ik heb echt UREN turend naar m’n scherm doorgebracht, net zo lang tot ik het gevonden had of gewoon scheel keek :’)

   • Daphne

    I love me some Theme Forest! Ik kan niet meer zonder die site. Toevallig ben ik ook weer toe aan een nieuw jasje dus heb al een paar mooie formats opgeslagen. Inmiddels zie ik mijn huidige template zo vaak voorbij komen dat ik het al weer zat ben.

%d bloggers liken dit: