Bloggen

Bloglovin + 11 random feitjes over mij

Vorig jaar kreeg ik de Liebster Award al eens van LIVWOW’s Marikee maar tot mijn schaamte ben ik daarna volkomen vergeten er iets mee te doen. Nu ik opnieuw getagd ben door Anne van Vierentwintig lentes (thanks!) is het hoog tijd nu wél die award te verzilveren.

Bloglovin: Liebster Award

De Liebster Award werd ooit in het leven geroepen om blogs met minder dan 3000 volgers onder de aandacht te brengen. Inmiddels gaat de ‘award’ vooral rond onder bloggers die tot 200 volgers hebben. Het idee: vertel 11 random facts over jezelf, beantwoord 11 vragen van degene die jou heeft getagd en stel 11 vragen aan bloggers die jij met de Liebster Award bombardeert. Hoe men aan die 11 gekomen is, blijft wat onduidelijk, want ‘vroegah’ was het magische getal 5.

Maar vooruit: ik ga voor 11 random facts & 11 antwoorden.

11 random facts over mij

1. Cheese is my drug, behalve blauwe kaas (yugh!) en camembert.
2. Mocht ik ooit op een onbewoond eiland terecht komen, dan zou ik niet zonder nagelvijl kunnen.
3. Mijn secret crush van het moment is Joseph Gordon-Levitt, dat sullige knulletje uit 3rd Rock from the Sun die inmiddels groot en volwassen is.
4. Stiekem zou ik heel goed willen kunnen dansen maar helaas ben ik behept met het danstalent van een dronken koe.
5. Ik ben bang voor spinnen. En dan bedoel ik niet een beetje bang, maar behoorlijk arachnafobisch bang voor elke spin met een doorsnede van meer dan 2 cm.
6. Slangen, ratten en muizen vind ik daarentegen dan weer geen enkel probleem.
7. Ik ben een enorme Muse fan.
8. Tijdens een Nederlandse zomer kleed ik me soms wel drie keer per dag om, maar tijdens backpack trips in het buitenland draag ik rustig vijf dagen hetzelfde shirtje en dat afgedragen mini shortje waarmee ik me hier buitenshuis niet zou durven vertonen.
9. Voor sushi zou je me midden in de nacht wakker mogen maken. Echt!
10. Er staan twee tatoeages op mijn lijf, en eigenlijk wil ik nog wel een derde. En een vierde…
11. Shoes are my best friend, net als mijn telefoon.

11 antwoorden

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Een paar jaar geleden schreef ik een column voor De Pers over mijn besluit om naar Australië te gaan. Die column, en andere zieleroerselen, wilde ik graag ergens kwijt. Zo ontstond mijn eerste blog. Mijn liefde voor schrijven en passie voor reizen, lezen, muziek en eten leidde vorig jaar tot deze blog. En daar ben ik nog lang niet op uitgekeken! Jullie ook niet hoop ik.

2. Welk verborgen talent heb je?
Als verveelde tiener heb ik mezelf ooit leren jongleren. Een volkomen nutteloze activiteit maar stiekem wel erg leuk om zo af en toe, letterlijk, een paar ballen in de lucht te kunnen houden.

3. Wat vind je jouw leukste eigenschap?
Oef, dat vind ik altijd zo’n lastige vraag. Slechte eigenschappen noem je nu eenmaal toch makkelijker op. Zo ben ik een notoire telaatkomer en praat ik teveel. Maar mijn leukste eigenschap? Ik doe het goed op feestjes, zoals vriendin M. ooit grijnzend tegen me zei. Ik ga er maar vanuit dat ze dat positief bedoelde ;-)

4. Wat zou je droombaan zijn?
Een echte droombaan heb ik niet, mijn huidige job is min of meer gecreëerd in de afgelopen jaren.

5. Wat is je favoriete tv programma?
Masterchef Australia! En daaropvolgend Masterchef UK. De Nederlandse versie vind ik maar een slap aftreksel, zoals meestal overigens. Ik ben sowieso fan van kookprogramma’s maar de Australische Masterchef is een van de weinige programma’s waar ik voor thuis zou blijven.

6. Wat is je leukste jeugdherinnering?
Jeetje, nog zo’n lastige. Dan denk ik toch terug aan de vakanties die we regelmatig in Duitsland doorbrachten. Hubba Bubba kauwgom, wildparken waar we herten mochten voeren, ellenlange rodelbanen. Sweet memories!

7. Heb je broers en/of zussen?
Eén zusje, al is ze zo’n vijf centimeter langer en beukt ze me, als fanatiek rugbyer, zo omver.

8. Wat is je favoriete drankje?
In de winter: hot chocolate, met een scheutje rum als het echt heel koud is. In de zomer: een witbiertje of limoncello-prosecco, dat ik vorig jaar zomer ontdekte. En gewoon dagelijks: liters groene thee!

9. Welk boek heeft de grootste impact op je leven gehad?
Er is niet echt een boek dat meer impact heeft gehad dan anderen. Maar de boeken die me het meest zijn bijgebleven, zijn toch wel de boeken van Thea Beckman. Indrukwekkend en zelfs nu nog verrassend goed te lezen.

10. Wat is je favoriete tijdschrift?
Tijdschriften lees ik eigenlijk niet zoveel, ik vergeet ze meestal. Het enige tijdschrift dat ik wel trouw lees elke maand is Glamour. Lekker compact, en een leuke mix van lifestyle, reisartikelen, recepten en media.

11. Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Tien weken reizen langs de zuid- en oostkust van Australië, by far. Niet eens zozeer om de talloze mooie plekken die ik er heb gezien, maar omdat ik voor het eerst een lange reis maakte, alleen. Ik ontdekte dat in je uppie reizen en niet weten waar je de volgende dag heen gaat, een van de mooiste dingen is.

Heb jij tips voor blogs die ik zou moeten volgen, of heb jij een blog dat ik nog niet ken?

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

8 Reacties

 • Julie-Renée

  Ik heb wel een tip! Mijn Youtube kanaal: De Filmkabouter. Twee keer in de week een humoristische video met een film thema. :)

  Voorbeeld van een leuke video:

  De Filmkabouter begon in augustus 2013 en is nog aan het opstarten. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te gaan bereiken in 2014. Misschien vind jij het ook wel leuk!

  Hartelijke groet, Julie-Renée

  • Natasja

   Je reageert op een tien maanden oude blog post om je eigen YouTube kanaal te spammen… maar vooruit ;-) Ik ga je video’s eens bekijken!

   • Julie-Renée

    Was niet bedoeld als spam :) Ik zag je vraag aan het eind van je post en dacht: ik ga ervoor! Kwam bij je post uit omdat ik aan het googlen was over de prijs, vandaar. Sorry als het overkomt als spam!

    • Natasja

     Haha! Heb je comment ook niet voor niets geaccepteerd dus geen zorgen. Ook wel leuk om mijn eigen antwoorden weer eens terug te lezen dus ergens zelfs bedankt! ;-)

 • Marcella

  Leuk artikel om je blog mee te ontdekken, Ik volg je al langer op Twitter en Instagram, maar je blog ziet er erg leuk uit. Ik ga je dus ook hier volgen!

 • Sylvia

  Ah, leuke post! We delen de spinnenangst en dat dronken koe-danstalent. Sushi heb ik daarentegen nog nooit gegeten, whoops ;)

%d bloggers liken dit: