Reizen

Van hier naar daar II

Vijf weken geleden schreef ik een blog over mijn eerste maand in Australië. Een maand vol ervaringen, belevenissen en ‘never to forget’ herinneringen. Inmiddels zit ook mijn tweede maand Australië er op en ben ik alweer een paar dagen terug in Nederland. Koud Nederland, waar het dagelijkse leven gewoon is verder gegaan, ook zonder mij. Overbrengen wat ik de afgelopen maand heb gedaan? Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Maar toch, opnieuw een poging.

In de Glass House Mountains probeerde ik geluid uit een didgeridoo te krijgen en faalde grandioos (gelukkig niet op foto ;)) en werd, volgens Aboriginal gebruik, onderdeel van de Oz family.

In Noosa hing ik de flashpacker uit, schuilde voor de overstromingen en waagde me aan boogieboarding.

Op het grootste zandeiland ter wereld Fraser Island ging ik drie dagen back to basic, reed ik voor het eerst in een 4WD over het strand en besloot acuut dat ik ook zo’n auto moet hebben, sliep ik twee dagen in een tentje op het zand zonder wc’s of douches, spotte dingo’s en wandelende takken, bewonderde een roestig maar indrukwekkend wrak, en werd ik lek geprikt door alom beruchte horse flies.

In Airlie Beach lag ik onder de palmbomen aan de laguna, genoot van de prachtige blauwe zee en ciders met raspberry, en deed verder vooral weinig.

Sunset at Whitsundays

Op de Whitsundays vaarde ik drie dagen op een catamaran met een geweldige groep medereizigers en crew, werd ik zoals verwacht zeeziek, spotte ik talloze vissen zowel boven als onder water en vond ik Nemo, zag ik de mooiste zonsondergang en volle maan en beleefde ik misschien wel de beste dagen uit mijn twee maanden Australië!

Op Magnetic Island vierde ik Australia Day met beach cricket, slippy slides en meer games, reed ik topless rond, knuffelde leguanen, krokodillen en slangen en ervaarde ik het ultieme vakantiegevoel.

Cuddle a snake - Magnetic Island

In Cairns maakte ik de laatste stop van mijn reis, danste wat af in backpackersbars, zag mijn terugreis uitgesteld worden, werd ik geëvacueerd vanwege cyclone Yasi en bracht ik de nacht door met 2000+ anderen in een winkelcentrum, zag de schade de dag erna, moest ik afscheid nemen van gemaakte vrienden en sloot ik Australië voorgoed in mijn hart.

Twee maanden zijn voorbij gevlogen. Twee maanden waarin ik heb ervaren, beleefd, geleefd, gemist, gelachen, gehuild, gefeest, gezien en vooral de trip of a life time heb gemaakt die ik nooit meer zal vergeten. Het is fijn om weer thuis te zijn bij familie en vrienden, maar als het zou kunnen, zou ik zo weer op het vliegtuig stappen.

Australia, I’ll be be back! Gelukkig heb ik de foto’s nog.

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

%d bloggers liken dit: