Reizen

Van daar naar hier I

Een maand geleden kwam ik aan in Adelaide. Vanuit Adelaide reisde ik naar Melbourne, door naar Sydney en nu in Brisbane ben ik precies halverwege mijn reis. Halverwege, zowel qua duur als afstand. En hoe cliché het ook is, het lijkt al zoveel langer. De dingen die ik heb meegemaakt en heb gezien, de mensen die ik heb ontmoet, het is niet bij te houden. Maar in het kort:

In de middle of nowhere, ergens in de Snowy Mountains, stonden mijn medereizigers en ik langs de weg met autopech.

In Thredbo kreeg ik koude voeten in de skilift, at ik wedges in het hoogstgelegen café van Australië en maakte ik kennis met shotski en schnaps.

In Canberra genoot ik van het uitzicht en was ik onder de indruk van het War Memorial Museum en de herinneringen aan de Australische bijdrage aan WO II.

In Sydney bewonderde ik de Harbour Bridge en merkte ik dat de Opera House een stuk minder wit is dan je altijd op tv ziet.

In Coffs Harbour verveelde ik me voor het eerst, zat ik voor het eerst in een paar weken weer eens op een te gekke fiets en lagen we op een zo goed als leeg strand.

In het Spot X surf camp in Arrawarra Beach stond ik voor het eerst van m’n leven overeind op een surfboard… viel ik er voor het eerst ook weer af en had ik mijn eigen Baywatch moment toen ik door een van de surfdudes uit het water werd gedragen met een beurse knie!

In Byron Bay liet ik mijn tweede tattoo zetten. Twintig minuten helse pijn maar wat ben ik blij met het resultaat!

In Steve Irwin’s Australia Zoo voerde ik een olifant, aaide een kangaroo en knuffelde een koala.

In Brisbane vierde ik Oud & Nieuw en kon ik eindelijk weer even van de zongenieten na de meest natte kerst die ik ooit heb gehad!

View Snowy Mountains

En dan ben ik vast nog een paar dingen vergeten! Gelukkig heb ik nog een maand om te herinneren, te vergeten en nog meer nieuwe herinneringen te maken.

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

6 Reacties

 • Iris

  Hey Tas!

  Happy new year! (Voor het geval mijn sms niet is aangekomen…) Heb je gezellige feestdagen gehad daar? En inderdaad, zijn je voeten nog droog? Vanmorgen was het weer op het journaal, half Queensland staat onder water!

  xx

  • natasjadb

   Hi Ier, heb ‘m gehad hoor, thanks! Feestdagen waren gezellig maar toch wel anders zo in de zon én regen. Het is in Brisbane nu al een paar dagen vooral droog maar de overstromingen in QLD zijn behoorlijk heftig. Ga half januari richting rampgebied en hoop dat het tegen die tijd een stuk minder is, anders heb ik een probleem. Maar ach, cheers mates! ;-)

%d bloggers liken dit: