Reizen

To India or not to India

Die vraag rees vlak nadat ik schreef over fernweh en wanderlust, toen vriendin M. vroeg of iemand zin had haar te vergezellen naar een bruiloft. Een bruiloft in Delhi, India welteverstaan. India is de laatste tijd niet bepaald positief in het nieuws, maar toch leek dit me een uitgelezen kans. Want hoe vaak kun je nu een traditionele bruiloft in India bijwonen?

To India or not to India

India staat niet zo hoog op mijn verlanglijstje om alleen te bezoeken, maar nu met een vriendin naar een traditionele bruiloft mee is een once in a life time ervaring. Naar India of niet naar India, dat was dus de vraag. Het antwoord op die vraag hing af van de antwoorden op drie andere vragen. Heb ik tijd, heb ik zin en heb ik geld?

Tijd, dat moet lukken. Behalve een trip naar New York City staat er nog verder niets op de reisplanning voor dit jaar. Zin, dat zeker. India kent een rijke cultuur en geschiedenis en ik heb meer dan genoeg lyrische verhalen van mensen gehoord. En hoewel de verhalen over het geweld tegen vrouwen me stiekem best een beetje nerveus maken, ben ik realistisch genoeg om te bedenken dat dit overal kan gebeuren.

Het enige dat in de weg zou kunnen staan, was geld. Na een paar dure maanden was het even puzzelen of ik een tripje Delhi überhaupt wel kon betalen. Maar een kleine berekening, een motiverend gesprek met die mamma en a little help from the parents zorgde ervoor dat ik ook die laatste horde kon nemen.

To India

To India dus! Tickets zijn in de pocket, een visumaanvraag is as we speak in behandeling (oh boy, moet ik nu afkloppen?), de Lonely Planet is besteld. Plannen voor uitstapjes en shopping sessies (we gaan tenslotte naar een Indiase bruiloft dus een passende outfit mag natuurlijk niet ontbreken ;-)) zijn in de maak. Laat de voorpret maar beginnen.

OMG!

P.S. Ben jij weleens in India geweest? Ik lees graag je tips!

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

2 Reacties

  • Emiel

    Wat een prachtig vooruitzicht! Een bruiloft in India is sowieso eenhappening, volgens mij duurt dat meestal zo’n dag of drie :)
    Wij vinden India een fantastisch land, zo indrukwekkend. Afgelopen zomer zijn we met onze kinderen twee weken in India geweest voordat we door gingen naar Thailand. Je wilt een tip? Die heb ik voor je: een fietstocht door Old Delhi. Op mijn blog (Act of Traveling) staan een paar verhalen over India en Delhi en laat maar weten of je de gegevens van dat bedrijf wilt hebben die deze fietstochten organiseert.

  • Linda

    Veel plezier alvast! Leuk voor de bruiloft en om mee naar huis te nemen: een Sari (traditionele jurk) aan laten meten :-)

%d bloggers liken dit: