Reizen

Over fernweh & wanderlust

Zo’n tweeënhalf jaar geleden begon het voor het eerst. Een onbestemd gevoel, ergens in m’n onderbuik… m’n achterhoofd… m’n lurven. Ik keek op tegen de grote Drie-Nul die eraan zat te komen, had het idee dat alles anders moest maar wist niet precies hoe. En besloot toen, terwijl het onbestemde gevoel langzaam vaste vorm kreeg, om naar Australië te gaan. Maar liefst tien weken lang, ongeacht wat mijn werkgever of wie dan ook ervan zou vinden. Een van de betere beslissingen die ik ooit maakte en ik heb er nooit een seconde spijt van gehad. Ook al bleek bij thuiskomst dat de rest van mijn leven er nog precies hetzelfde uitzag (duh).

Na mijn trip Down Under had ik regelmatig last van fernweh. Letterlijk “farsickness”; “an ache for the distance”; wanderlust [a strong impulse or longing to travel]. Prachtige woorden om dat onbestemde gevoel een beetje te beschrijven.

Al een paar maanden heb ik weer zo’n onbestemd gevoel. Fernweh. Wanderlust. Hoe, wanneer en vooral waarheen? Geen idee. Maar wordt vervolgd.

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

7 Reacties

  • natasjadb

   Ja! Ik niet per se net zo lang als de vorige keer. Ben toch iets meer gesetteld nu ik m’n katjes heb, hoe corny ook. Maar een paar weken ergens nieuwe dingen bekijken zou ik wel graag willen!

   • Louise

    Lekker toch :D Ben benieuwd welke locatie je gaat bezoeken! Ik zit te denken om volgend jaar als ik m’n bachelor heb behaald, een langere reis te maken en wat verder weg. Nepal lijkt me wel wat.

 • sabinedewitte

  Ik krijg het al na 2 weken op dezelfde plek te zijn. Ik hoef geen grote verre reis te maken, maar wel even een andere omgeving met andere cultuursinvloeden. Herkenbaar dus :) Ik hoop dit jaar weer zoveel te kunnen reizen als 2012, om aan die onrust gehoor te kunnen geven!

%d bloggers liken dit: