Corona, Queens (NYC) in het zonnetje
Reizen

Corona, Queens (NYC) in het zonnetje

NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, zet deze maand de Neighborhood x Neighborhood spotlight op Corona in Queens.

Corona, Queens (NYC) in het zonnetje

De wijk Corona in het New Yorkse Queens is een perfecte en goed bereikbare buurt om te bezoeken voor reizigers die eens een ander deel van New York willen zien. De wijk ligt langs metrolijn 7, die deze maand is uitgebreid naar de westkant van Manhattan en daardoor nog beter bereikbaar is.

“Bezoekers hebben de keuze uit fantastische restaurants, diverse culturele uitjes en grote evenementen, zoals de US open, die hier worden georganiseerd.”

“Een bezoek aan Corona betekent een bezoek aan één van de meest gevarieerde buurten van de stad New York. We delen de beste restaurants en attracties die erg geliefd zijn bij de locals,” aldus Marty Markowitz, NYC & Company’s vice president van Borough Promotion and Engagement. “Bezoekers hebben de keuze uit fantastische restaurants, diverse culturele uitjes en grote evenementen, zoals de US open, die hier worden georganiseerd.”

Corona, Queens (NYC) in het zonnetje

Foto via Unsplash

Beleef Corona als een local

Kunst en cultuur in Queens – Wetenschaps- en technologiecentrum New York Hall of Science is met talloze innovatieve en interactieve tentoonstellingen de moeite van het bezoeken waard voor zowel jong als oud. In Flushing Meadows Corona Park is het Queens Theatre waar je kunt genieten van een hele reeks aan theater- en dansvoorstellingen, concerten en andere culturele programma’s. Het Louis Armstrong House Museum is de plek waar de jazzlegende en zijn vrouw bijna 30 jaar hebben gewoond en is een eerbetoon aan zijn publieke prestaties en bijdrages aan de wereld van de jazz.

 

Dineren in QueensLeo’s Latticini is een 80 jaar oud restaurant en staat bekend om de vriendelijke eigenaren, de overheerlijke broodjes, verse pasta’s en zelfgemaakte mozzarella. Het levendige Tortilleria Nixtamal geeft een boost aan de Mexicaanse keuken met tortilla’s die elke dag vers worden bereid. Voor de bezoekers die liever de authentieke Cubaanse keuken willen proberen, is Rincon Criollo de perfecte plek. Een bezoek aan Corona is niet compleet zonder een toetje te hebben geproefd bij het Colombiaanse El Hornero Bakery of de Lemon Ice King of Corona. Hier vind je 40 verschillende soorten Italiaans ijs gemaakt van vers fruit.

Ontspannen in Queens – Eén van de grootste parken in New York, Flushing Meadows Corona Park, was het toneel van de World’s Fairs in 1939 en 1964. The Queens Botanical Garden, gelegen aan de oostkant van het park, is een lokale favoriet met de 39 hectare aan bossen, moerassen, weilanden en tuinen.

Heb jij Corona in Queens al eens bezocht?

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

1 reactie

%d bloggers liken dit: