5 redenen waarom Rotterdam dé food hotspot van Nederland is
Culinair

5 redenen waarom Rotterdam dé food hotspot van Nederland is

Rotterdam leeft! Lonely Planet verkoos de stad onlangs nog tot een van de ‘must-see’ bestemmingen van 2016. Reden te meer voor uitgeverij mo’media om de stad ook op culinair vlak in de kijker te spelen. Vijf redenen waarom Rotterdam dé food hotspot van Nederland is.

Dé food hotspot van Nederland: 5 redenen

  1. De Rotterdamse bevolking telt zo’n 175 nationaliteiten die allemaal hun eigen gewoonten op eetgebied hebben en elkaar daarmee beïnvloeden en inspireren.
  2. De stad is rijk aan bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en food festivals en vrijwel iedere week komt er weer eentje bij.
  3. Rotterdamse chefs zijn nieuwsgierig en niet bang om nieuwe of onbekende ingrediënten en kooktechnieken te gebruiken. Dit voert terug op de traditie van een wereldhaven waar voortdurend van alles en nog wat wordt aangevoerd.
  4. De Rotterdamse foodies gemeenschap kent elkaar en er bestaan veel vormen van samenwerking die in de eerste plaats het leefklimaat in de stad ten goede moet komen, en daarna pas het eigen belang moeten dienen.
  5. Jonge chefs maken de dienst uit in culinair Rotterdam. Zij hebben geleerd van pioniers, zoals Rob Baris en Daan van der Haven, en sterrenchefs, zoals Cees Helder die met Parkheuvel het eerste driesterrenrestaurant van Nederland had.

Stadskookboek Rotterdam
In het Stadskookboek Rotterdam nemen food journalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Je ontdekt in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Je maakt kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. En je leert van echte Rotterdammers koken op z’n Rotterdams.

Het Stadskookboek Rotterdam werd 26 oktober gelanceerd in de pop-up kantine van het Kookpunt.

Stadskookboek Rotterdam
Auteurs: Wim de Jong & Frank van Dijl
ISBN: 978-90-5767-734-2
www.momedia.nl

Nu te koop voor €24,95 bij onder andere Bol.com.

Photo by louis tricot on Unsplash

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

%d bloggers liken dit: