Blauwe maandag? Fuck off!
Columns

Blauwe maandag? Fuck off!

Het is niet te missen. Vandaag is blauwe maandag. De meest deprimerende dag van het jaar. Aldus de talloze berichten in de media. Met daaropvolgend een rijtje tips hoe je deze rotste dag van het jaar kunt bestrijden met zonnestralen, chocolade en chili.

En bedankt. Je zou er inderdaad acuut depressief van worden als je op elke nieuwssite die je opent, leest dat je vandaag waarschijnlijk last hebt van een langdurig ochtendhumeur. En haast iedereen die zich op een social network bevindt, gooit de term Blue Monday rustig in de herhaling, en de herhaling en de herhaling, om deze herhaling nog eens te herhalen.

Blauwe maandag? Fuck off!

Het doet denken aan rokjesdag, ook zo’n losgeslagen hype. Een fenomeen dat ooit benoemd werd door wijlen Martin Bril en inmiddels zelfs tot Flash Mob verheven (of eigenlijk verneukt) door een groep in midlife crisis verkerende dames die hem ermee denken te eren.

Inmiddels struikelen de media en tegenstanders van deze ‘blauwe maandag’ weer over elkaar heen en roepen om het hardst dat het een marketingtruc is. Een slechte zaak die ‘het begrip depressie uitholt’. Tegenover elke ‘Blue Monday bestaat niet’ staan tegenwoordig 5 artikelen met hoe je deze dag het beste kunt bestrijden. Hoewel ik het hartgrondig eens ben met de conclusie dat dit fenomeen vooral een marketingtruc is, kan ik niet anders dan eens flink zuchten om zoveel commerciële commotie over chagrijn.

Blauwe maandag? #teammonday

Fuck off met je Blue Monday, ik bepaal zelf wel wanneer ik depressief ben of een pesthumeur heb. Daar heb ik geen psycholoog of marketingtruc voor nodig. Ga ik nu even onder mijn bureau een potje liggen janken, met een reep chocola in m’n handen. Gewoon, omdat ík daar zin in heb.

Fijne blauwe maandag!

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobby's. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven. Dat doet zij onder meer op www.watzijzegt.com.

%d bloggers liken dit: