Posted by on 30 november 2010

Gek genoeg lijkt het zelfs nu nog niet helemaal tot me te zijn doorgedrongen dat ik de komende twee maanden letterlijk aan de andere kant van de wereld vertoef. Maar gelukkig heb ik nog tijd genoeg om daar aan te wennen.

De eerste helft van de reis is in elk geval achter de rug. In de lobby van een sjiek hotel in Hong Kong -waar ik een deel van mijn 17 uur durende tussenstop doorbreng- even gauw een blogje typen, lang leve internet! Over mijn reis kan ik verder nog niet veel zeggen, ik ben net bezig. Maar wat er wel te melden valt:

  • Slapen in een vliegtuig is onmogelijk. Tenzij je genoegen neemt met losse lichaamsdelen die afzonderlijk van elkaar slapen.
  • Chinezen hoesten, kuchen, rochelen en niezen echt overal.
  • Chinezen lijken daarnaast ook een competitie ‘wie-heeft-de-meest-afzichtelijke-en/of-fluoriscerende-gympen’ te houden.
  • Hong Kong is een viezige, grauwe stad maar de winkelcentra worden tot op de centimeter schoongeboend en geuren constant naar bloemetjes.
  • Sushi eten aan een lopende band in een sushi bar is écht heerlijk!

Tot zover. En dan nu op naar Adelaide. Am I there yet?

Posted in: Reizen
%d bloggers liken dit: